Το πρόσωπο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ – Οι τελευταίες πληροφορίες για την επιλογή Μητσοτάκη

 Το πρόσωπο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ – Οι τελευταίες πληροφορίες για την επιλογή Μητσοτάκη

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως η τρίτη υποψηφιότητα του πρωθυπουργού κλείδωσε στην Α’ Θεσσαλονίκης, η μοναδική εκκρεμότητα που παραμένει για να κλείσουν εντελώς τα γαλάζια ψηφοδέλτια είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα φέρει τη «σφραγίδα» του πρωθυπουργού και θα έχει βαρύ συμβολισμό. 

Στην τελευταία στροφή πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαίου, το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει να μαζέψει τις δεξιές διαρροές που εντοπίζονται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα και αναμένεται να δώσει όλα για την επανασυσπείρωση της γαλάζιας βάσης. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο για την τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να προταθεί πρόσωπο με ισχυρό παραταξιακό αποτύπωμα, το οποίο θα ενεργοποιήσει τα Νεοδημοκρατικά αντανακλαστικά.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα που θα μπορούσαν να προταθούν για την θέση αυτή.

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να εξετάζει το ενδεχόμενο στην πρώτη θέση του Επικρατείας να συμπεριληφθεί πρόσωπο με σαφής αναφορές στην ιδεολογική βάση της παράταξης.

Μέχρι στιγμής το επιτελείο του πρωθυπουργού κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το «προφίλ» του προσώπου στο Επικρατείας υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κοντά στην επίσημη προκύρηξη των εκλογών και πως η επιλογή του προσώπου αποτελεί «αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού». 

  • Σήμερα, για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις δημοσκοπικές διαρροές που παρατηρούνται στα Βόρεια της χώρας.

Απο το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού στην Α΄Θεσσαλονίκης – που σημειωτέον με βάση το νέο εκλογικό νόμο κερδίζει μια εδρά- θα συμβάλει στην συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων. Επίσης εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος στον Έβρο.  

  • Ταυτόχρονα, στο Μέγαρο Μαξίμου με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα που έχουν στην διάθεση τους θεωρούν πως οι διαρροές που παρατηρούνται στην Βόρειο Ελλάδα έχουν χαρακτηριστικά «αντι – ΣΥΡΙΖΑ» δηλαδή στρέφονται προς τα δεξιά της ΝΔ, γεγονός που μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να αντιστραφεί καθώς είναι πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με την προεκλογική στρατηγική τους αναμένεται στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ που θα γίνει στη συμπρωτεύουσα να δώσουν το παρών οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στέλοντας έτσι ηχηρό παραταξιακό μήνυμα ενότητας. 

Σχετικά Άρθρα