Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Καλλιθέας – Κατηγορείται για στραγγαλισμό και εξαναγκασμό σε σεξ – Ποιος είναι

 Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Καλλιθέας – Κατηγορείται για στραγγαλισμό και εξαναγκασμό σε σεξ – Ποιος είναι

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι ο Άντριου Μπάρογουεϊ, πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Athens Kallithea FC, καθώς φέρεται να επιτέθηκε στη σύζυγό του.

Ο Άντριου Μπάρογουεϊ, επίσης ιδιοκτήτης της μειοψηφίας των Arizona Coyotes, τέθηκε σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον μετά τη σύλληψή του την Πέμπτη στο Άσπεν του Κολοράντο, όπως ανέφερε η NHL σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Ο Άντριου Μπάρογουεϊ κρατείται με την κατηγορία της επίθεσης δευτέρου βαθμού (κακούργημα τέταρτου βαθμού), της επίθεσης τρίτου βαθμού (πλημμέλημα κατηγορίας 1) και της ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με την αστυνομία του Άσπεν.

Περίπου στις 8:40 π.μ. της Πέμπτης, η αστυνομία του Άσπεν κλήθηκε για μια καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας στο ξενοδοχείο Limelight. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση άνευ εντάλματος, υπήρχαν αναφορές για «φωνές και ουρλιαχτά» που προέρχονταν από ένα δωμάτιο. Όταν η αστυνομία έφτασε στο δωμάτιο, δύο άτομα -που αναγνωρίστηκαν ως ο Άντριου Μπάρογουεϊ και η σύζυγός του- άνοιξαν την πόρτα, όπως μεταδίδει το The Athletic.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, η σύζυγός του «έδειχνε να βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς έκλαιγε έντονα -και φαινόταν να κλαίει για αρκετή ώρα- είχε μώλωπες στους αστραγάλους και τα γόνατα και αίμα στα χέρια της».

Κατηγορείται για «στραγγαλισμό και εξαναγκασμό σε σεξ»

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ανέκριναν τον Άντριου, τη σύζυγό του και μία νταντά, η οποία έμενε στο διπλανό δωμάτιο του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Η σύζυγός του είπε στους αστυνομικούς ότι ο Άντριου «τη στραγγάλισε με το ένα χέρι και την έριξε στο έδαφος στο μπάνιο και μετά στην κουζίνα» μετά από καυγά το βράδυ της Τετάρτης πριν από το δείπνο.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, ο Άντριου είπε ότι αυτός και η σύζυγός του παίρνουν διαζύγιο και ενεπλάκησαν σε έναν φραστικό διαπληκτισμό που αφορούσε την οικογένεια και τα οικονομικά.

Η νταντά είπε στην αστυνομία ότι άκουσε «σπάσιμο γυαλιών πριν από το δείπνο» και «καυγάδες μετά το δείπνο», σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Η αστυνομία συμπλήρωσε μια έκθεση ενδοοικογενειακής βίας με τη σύζυγό του, η οποία ανέδειξε «διάφορους ανησυχητικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του εξαναγκασμού σε σεξ, του στραγγαλισμού, του πρόσφατου χωρισμού, της ακραίας κτητικότητας και του ιστορικού κλιμακούμενης ενδοοικογενειακής βίας», σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση.

Μετά την έρευνα, η αστυνομία του Άσπεν συνέλαβε τον Άντριου.

Ποιος είναι ο Άντριου Μπάρογουεϊ – Πότε ανέλαβε την Καλλιθέα

Ο Άντριου Μπάρογουεϊ δαπάνησε 300 χιλιάδες ευρώ για το deal με την Καλλιθέα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε δώσει άδεια στον Αμερικάνο επιχειρηματία, Άντριου Μπάρογουεϊ, από τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να ολοκληρώσει την αγορά του 90% των μετοχών της ΠΑΕ Καλλιθέας.
Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με το 90% των μετοχών να ανήκει πλέον στον Αμερικανό επιχειρηματία.

Ο Άντριου Μπάρογουεϊ υπήρξε μεγαλομέτοχος στην ομάδα χόκεϊ των Arizona Coyotes που συμμετείχε στο εθνικό πρωτάθλημα NHL και από το 2019 είναι απλά μικρομέτοχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου «η εκτελεστική ομάδα του Άντριου Μπάρογουεϊ περιλαμβάνει επαγγελματίες με εμπειρία σε ανώτατο επίπεδο στο ευρωπαϊκό και ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο σκοπός του δεν επικεντρώνεται στα άμεσα αποτελέσματα, αλλά στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, με απώτατο στόχο, αφενός τη συμμέτοχη της ομάδας στην ανώτατη κατηγορία (SUPERLEAGUE) και αφετέρου στην λειτουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης».

Σχετικά Άρθρα