Σάλος με τον Δαλάι Λάμα: Φίλησε ένα νεαρό αγόρι στα χείλη – Ζήτησε δημόσια συγγνώμη

 Σάλος με τον Δαλάι Λάμα: Φίλησε ένα νεαρό αγόρι στα χείλη – Ζήτησε δημόσια συγγνώμη

Σάλο προκάλεσε η συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα, του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ ο οποίος ζει εξόριστος στην Ινδία από το 1959, καθώς φίλησε ένα νεαρό αγόρι στα χείλη κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στην Ινδία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μετά την κριτική και τις αντιδράσεις, καθώς όπως ανέφεραν αρκετοί η πράξη του πνευματικού ηγέτη παρέπεμπε σε πράξη παιδοφιλίας, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε με ανάρτησή του στα social media, δημόσια” συγγνώμη” τόσο από το αγόρι όσο και από την οικογένειά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στο ναό του Δαλάι Λάμα στη Νταραμσάλα, όπου συμμετείχαν περίπου 100 νέοι φοιτητές που μόλις είχαν αποφοιτήσει από το Ίδρυμα M3M της Ινδίας, με το βίντεο που έκανε τότε τον γύρο του διαδικτύου, να δείχνει έναν μαθητή ο οποίος ρωτάει τον Δαλάι Λάμα αν μπορεί να τον αγκαλιάσει.

Ο 87χρονος πνευματικός ηγέτης κάλεσε το αγόρι να ανέβει στη σκηνή που καθόταν εκείνος και πριν τον αφήσει να τον αγκαλιάσει του ζήτησε να τον φιλήσει πρώτα στο μάγουλο. Το αγόρι υπάκουσε, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος του ζήτησε να τον φιλήσει στο στόμα. Όταν το ανήλικο αγόρι έσκυψε και τον φίλησε στα χείλη, υπό τα χειροκροτήματα και τα γέλια των παρευρισκομένων, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε από τον μαθητή να του “γλύψει τη γλώσσα”, με το αγόρι να έρχεται φανερά σε αμηχανία.

Στη συνέχεια, ο πνευματικός ηγέτης μίλησε στο αγόρι, συμβουλεύοντάς του να κοιτάξει αυτούς που δημιουργούν «ειρήνη και ευτυχία» και να μην ακολουθήσει «ανθρώπινα όντα που σκοτώνουν πάντα άλλους ανθρώπους», πριν τον αγκαλιάσει για τελευταία φορά.

Οι συγκεκριμένες εικόνες έγιναν viral και πολλοί καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του “ακατάλληλες“, “σκανδαλώδεις” και “αηδιαστικές“.

Η κατακραυγή προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του πνευματικού ηγέτη, οι οποίοι με ανακοίνωση ανέφεραν μεταξύ άλλων πως “η αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του καθώς και τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για τη ζημιά που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του.

Η αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμη και δημόσια και μπροστά στις κάμερες και μετανιώνει για το περιστατικό“.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς όπως αναφέρει ο Guardian, το 2019 προκάλεσε ξανά κατακραυγή όταν ανέφερε πως αν ο Δαλάι Λάμα επέστρεφε ως γυναίκα “θα έπρεπε να είναι πιο ελκυστική”, δήλωση για την οποία το γραφείο του είχε απολογηθεί δημοσίως.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα