Οικονόμου: Επιβεβαίωσε συνάντηση Γεραπετρίτη με Τζανερίκο – “Επαρκής η ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη”

 Οικονόμου: Επιβεβαίωσε συνάντηση Γεραπετρίτη με Τζανερίκο – “Επαρκής η ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη”

Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης, επεσήμανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στον απόηχο της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου σχετικά με την τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι σε δύο μήνες θα έληγε η θητεία του λόγω ηλικίας, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση της κυβέρνησης. «Είναι έξω από τον αξιακό μας χαρακτήρα, οποιαδήποτε παρέμβαση στη δικαιοσύνη είπε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαίωσε, ερωτηθείς σχετικά, τη συνάντηση Γεραπετρίτη με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, μέρες πριν την κατάθεση της νέας κυβερνητικής τροπολογίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της νομοθετική της πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι υπήρχαν και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Αναφορικά δε με τη ρύθμιση για «το κόμμα Κασιδιάρη» τη χαρακτήρισε επαρκή και τόνισε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι στο πλαίσιο των συνταγματικών της υποχρεώσεων.

Αναφέρθηκε στις δύο αλλαγές που προβλέπονται και εξήγησε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δικαστικής κρίσης. Χαρακτήρισε δε τη θέση της κυβέρνησης ξεκάθαρη, ενώ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ακατανόητη και επικίνδυνη.

Εξαπέλυσε δε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να αφήσει τις υπεκφυγές και την ασάφεια. «Θέλει να συμμετέχουν οι μαχαιροβγάλτες στις εκλογές ναι ή όχι; Τα μεγάλα λόγια δεν βοηθούν. Είναι ώρα ομόθυμα το πολιτικό σύστημα να υψώσει ανάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη νομοθετική κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης, όποιες και αν είναι οι επόμενες κινήσεις από τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα ηγηθεί του λεγόμενου κόμματος Κασιδιάρη. «Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποια κόμματα εμπίπτουν ή όχι στις προϋποθέσεις του νόμου για την ανακήρυξη τους» είπε ο Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα