METEO: Ο πρώτος χάρτης για τον καιρό του Πάσχα – Δυσάρεστα νέα

 METEO: Ο πρώτος χάρτης για τον καιρό του Πάσχα – Δυσάρεστα νέα

Έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας με βροχερό καιρό και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Από το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ ένα νέο κύμα φαινομένων αναμένεται από τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo. Χιόνια θα πέφτουν έως και τη Μεγάλη Τρίτη στα ορεινά. 

Μετά τη σημερινή μικρή πτώση, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, θα πνέουν σε μέτριοι έως ισχυροί στα πελάγη. Εξαίρεση αποτελεί η Μεγάλη Παρασκευή, όταν θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Το Meteo δημοσίευσε πίνακα που αποτυπώνει τον καιρό μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα  

Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα με μία ματιά- Πού και πότε θα βρέξει

Η ΕΜΥ μέχρι στιγμής έχει δημοσιεύσει την πρόγνωση καιρού έως και το Μεγάλο Σάββατο. 

Σύμφωνα με αυτή, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ τα φαινόμενα θα επανέλθουν από τη Μεγάλη Παρασκευή. 

Πρόγνωση καιρού για τη Μεγάλη Τρίτη 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, αναμένονται στην ανατολική νησιωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. 

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι αυξημένες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4-6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 16-18 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού για τη Μεγάλη Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι αυξημένες, αναμένονται στα ανατολικά, τα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. 

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Μέχρι το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για τη Μεγάλη Πέμπτη 

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα ορεινά το μεσημέρι και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά. 

Στα νότια οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση καιρού για τη Μεγάλη Παρασκευή 

Αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4-6 και από απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Προοπτική για τον καιρό το Μεγάλο Σάββατο 

Λίγες νεφώσεις αναμένονται, οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιάδες, 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Άρθρα