Γονείς 15χρονου: Αστυνομικός τον χτύπησε βάναυσα στο κεφαλι – Τι συνέβη (vid)

 Γονείς 15χρονου: Αστυνομικός τον χτύπησε βάναυσα στο κεφαλι – Τι συνέβη (vid)

Οι γονείς του 15χρονου στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλουν τη βάναυση συμπεριφορά αστυνομικού στο εν λόγω περιστατικό το οποίο συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφοίες, ο 15χρονος με έναν φίλο του έπαιζαν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη και εκεί, βρήκαν μία τσάντα με τρόφιμα την οποία πήραν.

Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσπευσε να επιπλήξει τα παιδιά ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων χτύπησε τον 15χρονο, τον έριξε κάτω και έβαλε το πόδι του πάνω στο παιδί όσο βρισκόταν στο έδαφος.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από την Πέμπτη και φέρει κακώσεις στο κεφάλι αλλά και μώλωπες.

Η μητέρα του 15χρονου, Μαρία Θεοδωράκη, μίλησε στο MEGA για το περιστατικό.

Μάλιστα όταν η κ. Θεοδωράκη έμαθε για τον ξυλοδαρμό ζήτησε τον λόγο από τον αστυνομικό και εκείνος της είπε αρχικά «καλά του έκανα» και στη συνέχεια να πει στον σύζυγό της να πάει να τον βρει. Ο πατέρας του 15χρονου, βρήκε τον αστυνομικό και τον χτύπησε. Ο αστυνομικός πήγε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, συνελήφθησαν αμφότεροι και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εντολή εισαγγελέα.

«Το παιδί μου δέχθηκε μία πολύ γερή επίθεση από τον αστυνομικό. Με ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού μου, το οποίο νοσηλεύεται από την Πέμπτη με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι του, και πιο μεγάλα τραύματα είναι τα ψυχολογικά που έχει υποστεί αυτό το παιδί. Είναι 15 ετών, σε κρίσιμη ηλικία», είπε αρχικά.

«Το παιδί βρήκε μία παρατημένη σακούλα με κρέας, με τους φίλους του, και την πήρε. Δεν την είχε καν μαζί του, την άφησε στο προαύλιο της Εκκλησίας, νομίζοντας ότι θα την πάρει κάποιος που την έχει περισσότερο ανάγκη. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, καθόταν σε ένα καφέ με έναν φίλο του και καθώς παρατηρούσε ότι 2-3 παιδάκια πηγαινοέρχονταν στην πλατεία, αποφάσισε να δείξει την ισχύ και την εξουσία του πάνω στο παιδί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωράκη.

Και πρόσθεσε:

«Ο φίλος του πήγε την σακούλα στην κάτοχο, που η κάτοχος ούτε καν είπε ότι κλάπηκε η σακούλα, είπε ότι ξέχασε μία σακούλα έξω από ένα κατάστημα και δεν την έβρισκε. Αυτός αποφάσισε να πάει κατά πάνω στο παιδί μου και με υβριστικά σχόλια για το χρώμα του, γιατί είναι λίγο πιο μελαμψό από εμένα, και αυτό με ρώτησε το παιδί, εάν “φταίει” το χρώμα του. Είμαστε στο 2023 και πρέπει να απολογηθεί ένα παιδί για το χρώμα του. Τον έβριζε και τον φώναζε “κλέφτη”. Τον έριξε κάτω και τον πάταγε επί 4 λεπτά. Είναι σε ισχυρό σοκ το παιδί, δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ, βλέπει εφιάλτες ότι το πνίγουν. Πήγε να τον πνίξει. Μακάρι να μας βοηθήσει ο Θεός. Έχει μία κάκωση στο κεφάλι. Κάναμε μήνυση στον αστυνομικό, έγινε και μήνυση από τον αστυνομικό στον σύζυγό μου».

Ο σύζυγός μου ως πατέρας ρώτησε “ποιος χτύπησε το παιδί μου” και απάντησε ο αστυνομικός “εγώ το έκανα”, και εκεί τον χτύπησε. Σε μένα είπε “καλά του έκανα, ήταν δουλειά μου να το κάνω”. Περιμένω την δικαιοσύνη και να μην συγκαλυφθεί το θέμα», κατέληξε η μητέρα του 15χρονου.

Σχετικά Άρθρα