Αρσάκειο: “Απολογία” κυνισμού – Αμετανόητοι οι νταήδες για το άγριο bullying στον 15χρονο – “Τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση” (vid)

 Αρσάκειο: “Απολογία” κυνισμού – Αμετανόητοι οι νταήδες για το άγριο bullying στον 15χρονο – “Τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση” (vid)

Νέες διαστάσεις στο περιστατικό άγριου εκφοβισμού στο Αρσάκειο με θύμα έναν 15χρονο. Παραδέχθηκαν, το δέσιμο με πετονιά στο λαιμό και τα χτυπήματα, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν βάλει στη θέση του θύματος τον 15χρονο, ο οποίος συστηματικά ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού από την ίδια παρέα.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε, και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», ανέφεραν μεταξύ άλλων στις καταθέσεις τους οι ανήλικοι.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως οι καθηγητές αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές παρέμεναν θεατές σε αυτά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας κατά του 15χρονου. Μάλιστα, κάποια από τα παιδιά στο σχολείο ανέφεραν πως «δεν έγινε και τίποτα», αφήνοντας να εννοηθεί πως τέτοια περιστατικά είναι ακόμα και… συνηθισμένα εντός του σχολείου.

Η μητέρα του 15χρονου, βέβαια, όπως είναι λογικό ξέσπασε για όλα όσα έχει υποστεί το παιδί της. «Ήταν η ίδια παρέα μαζί με κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι πλέον στο σχολείο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying. Την κατάσταση αυτήν τη διαχειριζόμουν εγώ με το σχολείο και με τον γιο μου με τις καθηγήτριες και τη διεύθυνση. Αυτά που γίνονται φέτος είναι απόηχος των περυσινών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει να απομακρυνθούν από το Αρσάκειο οι μαθητές που έκαναν bullying στον 15χρονο, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού έχει ζητήσει ποινικές διώξεις των υπεύθυνων. Οι αποφάσεις αναμένονται τη Μεγάλη Τρίτη, από τον Σύλλογο Διδασκόντων στο Αρσάκειο. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι κηδεμόνες τους, ενώ το σχολείο ανακοίνωσε πως είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Σχετικά Άρθρα