Τσίπρας: Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, τώρα – Η 21η Μαΐου είναι ευκαιρία για την κοινωνία και την πατρίδα και για τον λαό μας

 Τσίπρας: Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, τώρα – Η 21η Μαΐου είναι ευκαιρία για την κοινωνία και την πατρίδα και για τον λαό μας

«Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, τώρα». Με το σύνθημα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους πολίτες στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει σήμερα για την έγκριση του πολιτικού προγράμματος και των ψηφοδελτίων του.Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «το ερώτημα για την Κεντρική μας Επιτροπή, τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε δημοκρατικό πολίτη, είναι πώς αυτό το ως εδώ, από διαπίστωση, από συναίσθημα, θα γίνει πράξη πολιτικής αλλαγής. Πώς θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

Όπως είπε «μόνο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός μας δίνει μια σαφή και αυστηρή θα έλεγα εντολή σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, τώρα. Χωρίς τις περιπέτειες της αλυσίδας εκλογικών αναμετρήσεων που προτείνει και επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία. Για μια κυβέρνηση μακράς πνοής, που θα διαθέτει μια πρωτοφανή σε έκταση λαϊκή στήριξη. Είναι και ο μόνος δρόμος της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας. Ο δρόμος της ενότητας του λαού μας στην κοινή προσπάθεια για το κοινό καλό».

Ποιος θα αγνοήσει τη θέληση του λαού;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος που –σε συνέντευξή του στην Καθημερινή διευκρίνισε ότι είναι όλα πλην της Ν.Δ και της ακροδεξιάς- σημειώνοντας πως «η Δεξιά επικαλείται το γεγονός ότι οι ηγεσίες των δημοκρατικών κομμάτων αρνούνται αυτή την προοπτική. Κι αυτό γίνεται επιχείρημα για να πείσει όχι ότι η κυβέρνηση συνεργασίας για την αλλαγή είναι αρνητική εξέλιξη. Αλλά ότι είναι αδύνατη εξέλιξη. Απαντάμε: Το γιατί δηλώνουν όσα δηλώνουν, όπως τα δηλώνουν, οι πάντες πριν από τις εκλογές, προσπαθώντας να κερδίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη, είναι εύλογο. Η εκλογική αναμέτρηση είναι, και καλώς είναι, άκρως ανταγωνιστική. Τι παραβλέπουν όμως όσοι διακινούν αυτή την άποψη; Το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό παραβλέπουν. Τον κυρίαρχο λαό και τη δημοκρατικά εκφρασμένη εντολή του».

Όπως τόνισε «αυτή την εντολή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Για λογαριασμό της αλλαγής. Και αναρωτιέμαι και πάλι ποια ηγεσία, ποιου δημοκρατικού κόμματος, θα αποφασίσει να αγνοήσει αυτή τη θέληση και να επωμιστεί το κόστος για τη χώρα και την ίδια μιας σειράς εκλογικών αναμετρήσεων που επιδιώκει η ΝΔ. Γι’ αυτό επιμένουμε και θα επιμείνουμε ως την Κυριακή των εκλογών. Για να γίνει πράξη το ως εδώ, πρέπει να γίνει απόφαση και το προς τα που. Απόφαση και πράξη με τη ψήφο των πολιτών. Το ως εδώ γίνεται πράξη μόνο με ισχυρή απόφαση προς την αλλαγή. Προς την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, που διασφαλίζεται μόνο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαίου».

Χωρίς μνημόνια

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε «πως είμαστε σήμερα οι μόνοι που μπορούμε να ηγηθούμε σε μια τέτοια προσπάθεια αλλαγής. Γιατί έχουμε αποδείξει στη διαδρομή μας -και ως κόμμα διαμαρτυρίας, και ως κόμμα εξουσίας- ότι η πολιτική για μας δεν είναι μόνο η τέχνη του εφικτού. Είναι πρωτίστως η τέχνη να καθιστάς εφικτό εκείνο που φαίνεται και προπαγανδίζεται ως ανέφικτο». Δήλωσε μάλσιτα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει όχι μια δεύτερη αλλά μια πρώτη ευκαιρία. Πρώτη ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί. Να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια. Χωρίς τη θηλειά της επιτροπείας».

Η εκλογική μάχη

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη είπε ότι «δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον κο Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα του.Αλλά και όλους εκείνους που απεχθάνονται και φοβούνται ακόμα και το σύνθημα Δικαιοσύνη Παντού. Την ολιγαρχία της διαφθοράς, τα μεγάλα συμφέροντα που το σημερινό καθεστώς είναι ιδιοκτησία τους και τμήματα στην κορυφή της κρατικής πυραμίδας, που διαπλέκονται μαζί τους».

Στην βάση αυτή κάλεσε τα μέλη του κόμματος «να βγούμε από τα γραφεία και των μανιφέστων την κλεισούρα, και να βρεθούμε όλοι εκεί που δένεται ο καρπός της αλλαγής και της προοδευτικής κυβέρνησης: Στην κοινωνία. Το καθήκον να δείξουμε και μέσα από την εκλογική μάχη ότι οι δικοί μας υποψήφιοι έχουν μια διαφορά από άλλους: Ανταγωνίζονται με κανόνες για την υπερψήφισή τους, αλλά είναι συναγωνιστές στην υπερψήφιση του κόμματος».

Ειδική αναφορά έκανε στην χρηματοδότηση της εκλογικής προσπάθειας ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που δε χρωστάει σε κανέναν. Και δε σιτίζεται από συμφέροντα. Στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεισφορά των μελών και των υποστηρικτών του. Η καμπάνια μας λοιπόν θα χρηματοδοτηθεί από τους φίλους και υποστηρικτές μας και όχι από κρυφούς χορηγούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμους

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο, ανακοινώνοντας μάλιστα τους υποψήφιους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμους. Όπως είπε «στόχος μας η ανάδειξη ψηφοδελτίων νίκης και πλατιάς προοδευτικής συνεργασίας, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη σε κάθε περίπτωση τα τοπικά χαρακτηριστικά».

Για τον δήμο της Αθήνας αναφέρθηκε στην «επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππά να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθεια είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Το επόμενο διάστημα θα ενθαρρύνουμε και θα συμβάλουμε σε μια τέτοια εξέλιξη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε το τρίποντο της αλλαγής στο Δήμο της Αθήνας το οποίο θα είναι και μπάζερ μπίτερ”.

Επίσης είπε πως «στο Δήμο του Πειραιά, έχουμε τη χαρά να στηρίξουμε έναν δοκιμασμένο αγωνιστή της αριστεράς αλλά και της αυτοδιοίκησης, καθώς ήταν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και νήσων για πέντε χρόνια, τον Γιώργο τον Γαβρίλη.Στο Δήμο της Πάτρας, τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλη Αϊβαλή, σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων.

Στο Δήμο Περιστερίου, έναν -εκ του αποτελέσματος- από τους πιο πετυχημένους αυτοδιοικητικούς, τον σημερινό Δήμαρχο τον Ανδρέα Παχατουρίδη. Στη Λάρισα, έναν εξίσου πετυχημένο Δήμαρχο, τον Απόστολο Καλογιάννη. Στο Αγρίνιο, τον έγκριτο και μάχιμο δικηγόρο, τον Δημήτρη Τραπεζιώτη».

Σχετικά Άρθρα