Συνελήφθησαν σε Ιρλανδία και Ρουμανία αλλοδαποί που έκλεβαν ακριβά ρολόγια στην Αθήνα – Πώς δρούσαν

 Συνελήφθησαν σε Ιρλανδία και Ρουμανία αλλοδαποί που έκλεβαν ακριβά ρολόγια στην Αθήνα – Πώς δρούσαν

Συνελήφθησαν σε Ιρλανδία και Ρουμανία οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ως δράστες κλοπών πολυτελών ρολογιών.

Πρόκειται για 46χρονο και 42χρονο, οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν ρολόγια μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η δράση τους είχε επεκταθεί και σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εθνικά εντάλματα σύλληψης, τα οποία μετά από κατάλληλες ενέργειες μετατράπηκαν σε ευρωπαϊκά από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ στη συνέχεια μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψή τους από τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι δύο αλλοδαποί να εκδοθούν στη χώρα μας.

Πως δρούσαν

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας και σε συνεργασία με τις διεθνείς διωκτικές Αρχές, η δράση τους τον τελευταίο καιρό εκτείνεται τόσο σε καταστήματα της Αθήνας, όσο και σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Βουλγαρία, Γερμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Αυστρία).

Όσον αφορά τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι κατηγορούμενοι, κατόπτευαν το κατάστημα που είχαν στοχοποιήσει, εισέρχονταν σε αυτό ως πελάτες και έπειθαν τους υπαλλήλους να τους παρουσιάσουν ακριβά ρολόγια.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν να δοκιμάσουν ένα ρολόι, τεχνηέντως αφαιρούσαν ένα άλλο και αποχωρούσαν, αφήνοντας ως εγγύηση χρηματικό ποσό, πάντα σε λίρες Αγγλίας, με το πρόσχημα ότι θα επανέλθουν για να φέρουν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτούνταν για να αγοράσουν το επιδειχθέν ρολόι.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί -4- περιπτώσεις κλοπών σε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα, τρεις απόπειρες και μία τετελεσμένη, όπου αφαίρεσαν ρολόι αξίας -37.900- ευρώ, ενώ η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ερευνάται.

Σχετικά Άρθρα