Προαστιακός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που παρασύρθηκε – Η καταγγελία των κατοίκων για την επίμαχη διάβαση

 Προαστιακός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που παρασύρθηκε – Η καταγγελία των κατοίκων για την επίμαχη διάβαση

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 16χρονος, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής παρασύρθηκε από συρμό του προαστιακού στον Ταύρο.

Το ατύχημα έγινε συνέβη λίγο μετά της 8 το βράδυ με τον ανήλικο να τραυματίζεται στο κεφάλι και τις Αρχές να αναζητούν τα αίτια του περιστατικού.

«Υπήρχε κόσμος από απέναντι που φώναζε ”φύγε, φύγε” και μετά το τρένο κόρναρε. Αφού είχε φτάσει», καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο Mega.

Ο ανήλικος βρίσκονταν κοντά στην διάβαση Μηθύμνης και Κωνσταντινουπολεως, τη στιγμή που περνούσε το τρένο. Ωστόσο φέρεται να μπήκε στις γραμμές αγνοώντας, τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του φώναζε να απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

«Το παιδί ήταν κάτω, χτυπημένο σοβαρά προφανώς, γιατί ήταν λιπόθυμος», λέει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, ο νεαρός φέρεται να φορούσε ακουστικά και να μην άκουσε τις προειδοποιήσεις, ενώ ο οδηγός του προαστιακού δεν πρόλαβε να σταματήσει.

«Αν ήθελε να αυτοκτονήσει θα πήγαινε στη διάβαση;», λένε κάτοικοι της περιοχής που είναι ανάστατοι καθώς στο σημείο δεν υπάρχει φωτισμός και καθημερινά δεκάδες παιδιά διασχίζουν τη διάβαση. «Η διάβαση εδώ είναι αφύλακτη», τονίζουν.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι στο σημείο έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα, τα οποία αγγίζουν τα 60 και τα 70, καθώς δεν λειτουργεί ο φωτισμός -με αποτέλεσμα να περιορίζεται και η ορατότητα των οδηγών των αμαξοστοιχιών.

Ερωτήματα για την ασφάλεια

Γυναίκα που διαμένει απέναντι από το σημείο δηλώνει: «Δεν υπάρχει καμία φύλαξη. Περνούν συνέχεια παιδιά ως και τις 11 το βράδυ. Πολλές φορές περνά το τρένο και δεν κατεβαίνουν καν οι μπάρες».

Η αναφορά από την αστυνομία αναφέρει ότι «όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας, εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή αγνοώντας τόσο τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί, όσο και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί».

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι άνθρωποι που χειρίζονται την μπάρα με τη μανιβέλα δεν είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ και είναι από εταιρεία σεκιούριτι. Μάλιστα, κάτοικος καταγγέλλει πως δεν έχουν κατάλληλη εκπαίδευση.

Δεν τηρείται καμία προδιαγραφή ασφαλείας

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει πολίτης μέχρι πρόσφατα υπήρχαν εκπαιδευμένοι φύλακες του ΟΣΕ, οι οποίοι λόγω των περικοπών έχουν αντικατασταθεί από εταιρεία security, «που δεν έχουν την εκπαίδευση που έπρεπε». Όπως επίσης καταγγέλλει ο κάτοικος στης περιοχής στο Κontra News, οι μπάρες σε κάποιες περιπτώσεις είχαν μείνει ανοιχτές ενώ περνούσαν τρένα.

«Είμαι κάτοικος 50 χρόνια εδώ. Η κατάσταση που ήταν τότε είναι η ίδια και το 2023 (…). Όλο το δίκτυο είναι αφύλαχτο, μπορεί οποιοδήποτε παιδί να μπει στις γραμμές. Δεν υπάρχει φύλαξη. Η διάβαση δεν τηρεί καμία προδιαγραφή ασφαλείας, περνάμε με δική μας ευθύνη (…)», τονίζει.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι καθημερινά περνάνε από εκεί πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες.

Ο ανήλικος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Τζάνειο, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την κατάσταση του 17χρονου αγοριού.

Σχετικά Άρθρα