Κιβωτός: “Είναι δικαίωση, περιμένω να μπει φυλακή” – Μητέρα 15χρονου για πατέρα Αντώνιο

 Κιβωτός: “Είναι δικαίωση, περιμένω να μπει φυλακή” – Μητέρα 15χρονου για πατέρα Αντώνιο

Ανακουφισμένη άκουσε τις κατηγορίες που επιβλήθηκαν στο πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου της «Κιβωτού του Κόσμου» η μητέρα του 15χρονου που ήταν εκείνος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προχωρώντας στην πρώτη καταγγελία για ασέλγεια.

Στον πατέρα Αντώνιο όπως και σε άλλα 7 άτομα ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση. Οι κατηγορίες αφορούν τόσο τις καταγγελίες του 15χρονου όσο και ενός 19χρονου για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

«Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο», ανέφερε στην πρώτη της δήλωση η μητέρα του ανήλικου την οποία μετέφερε ο δικηγόρος του 15χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Παράλληλα, ανέφερε πως τώρα δικαιώνονται όσα έχουν ισχυριστεί τα παιδιά.

Σχετικά με τις κατηγορίες ο κ. Θεοδωρίδης σχολίασε:

«Η κ. Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ασέλγεια παρά το ότι κυκλοφορούσαν πληροφορίες πως δεν θα ασκηθούν.

Είναι βαρύτατη η κατηγορία και αυτό που ζητάει η μητέρα είναι η προφυλάκιση του ιερέα η οποία είναι μία επούλωση των τραυμάτων των παιδιών, εκμεταλλεύτηκε τα ανήλικα τέκνα για να κάνει ασελγείς πράξεις.

Το παιδί είναι συνεχώς με τη μητέρα του καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται στη δομή πλέον. Αυτό που μου μεταφέρει είναι πως δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να υπάρξει η προφυλάκιση του ιερέα. Είχε δεχτεί απειλές για να αλλάξει τις καταγγελίες από μέλη που ανήκαν στη δομή. Είναι τα μέλη που διώκονται τώρα για ποινικές πράξεις. Μετά το Πάσχα θα κληθεί να καταθέσει ο πάτερ Αντώνιος».

Μέσω του πολυσέλιδου υπομνήματος που κατέθεσε ο πατέρας Αντώνιος, αρνείται όλες τις κατηγορίες, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του και πλέον ο ιδρυτής της ΜΚΟ θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Δείτε τι δήλωσε ο δικηγόρος του ανήλικου:

Σχετικά Άρθρα