Τέμπη: Συγκλονίζει μητέρα θύματος – “Πήγες να πάρεις ένα μπουκάλι νερό και ξαφνικά…” (εικόνες, vid)

 Τέμπη: Συγκλονίζει μητέρα θύματος – “Πήγες να πάρεις ένα μπουκάλι νερό και ξαφνικά…” (εικόνες, vid)

Συγκίνηση και θλίψη επικρατεί στη συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Καλαμαριάς, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.

Οι μαθητές σήκωσαν πανό με συγκινητικά μηνύματα για τους 57 νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών. «Είτε με τα κέρδη, είτε με τη ζωή», «είμαστε όλοι στο ίδιο βαγόνι», είναι μερικά από τα μηνύματα στα πανό των μαθητών.

tempi_kalamaria2
tempi_kalamaria3

Επίσης, στην εκδήλωση υπάρχουν 57 λευκά μπαλόνια, ένα για κάθε θύμα του δυστυχήματος.

tempi_kalamaria4

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μητέρα ενός εκ των θυμάτων στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ανέβηκε στο βήμα και διάβασε μία επιστολή που έγραψε για τον γιο της, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα.

Η Ελένη Γκανιδου, καθηγήτρια στο 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλεις να πάρεις γρήγορα το πτυχίο σου. Είσαι πάντα χαμογελαστός, περνάς ένα υπέροχο τριήμερο στην Αθήνα με τη φίλη σου και ανεβαίνεις στο τραίνο για την επιστροφή. Είμαστε στη Λάρισα, έχουμε μία ώρα καθυστέρηση μου είπες στις 23:00. Λίγο πριν τα Τέμπη δίψασες. Σηκώθηκες και πήγες στο μπαρ για να πάρεις ένα μπουκάλι νερό και ξαφνικά… Έγινε ατύχημα, δεν μπορώ να βρω τον Γιώργο, μου είπε στο τηλέφωνο η φίλη σου λίγο αργότερα. Από εκείνη τη στιγμή σε περιμένουμε, εσύ όμως δεν θα γυρίσεις ποτέ. Πόσο κοστίζει στη σύγχρονη Ελλάδα ένα μπουκάλι νερό. Ένα ευρώ ή μία ανθρώπινη ζωή; Αντίο λατρευτό μου παιδί, θα σε αγαπάμε πάντα. Ήταν μόνο ανθρώπινο λάθος;».

Η ίδια πρόσθεσε πως γονείς των θυμάτων στα Τέμπη, ξεκίνησαν μία ηλεκτρονική ψηφοφορία για κατατεθεί αίτημα στη Βουλή, για τη δίωξη πολιτικών προσώπων που ευθύνονται στα το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά προστατεύονται από τη νομοθεσία.

Ακόμα, οι μαθητές έφτιαξαν χαρτόνια με συγκλονιστικά μηνύματα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως το «πάρε με (οτ)αν φτάσεις» και το «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».