Φρικτή δολοφονία στις ΗΠΑ: Άστεγη έσφαξε με τσεκούρι κοινωνική λειτουργό

 Φρικτή δολοφονία στις ΗΠΑ: Άστεγη έσφαξε με τσεκούρι κοινωνική λειτουργό

Δικαστής διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής αξιολόγησης για μία τρόφιμο του καταφυγίου αστέγων που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τσεκούρι και μαχαίρι για να σκοτώσει την συντονίστρια του καταφυγίου μπροστά στα μάτια των τρομοκρατημένων εργαζομένων.

Η Zaaina Mahvish-Jammeh, 38 ετών, αγόρασε το τσεκούρι από ένα κατάστημα με σιδερικά πριν ζητήσει συνάντηση με τη συντονίστρια του καταφυγίου και χρησιμοποίησε το τσεκούρι για να χτυπήσει το θύμα πολλές φορές στο σαλόνι της δομής, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Δήλωσε αθώα για τη δολοφονία την Τρίτη, μία ημέρα μετά την επίθεση, και παραμένει στη φυλακή.

Η Leah Rosin-Pritchard, 36 ετών, υπέστη τραύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τον κορμό και διαπιστώθηκε ο θάνατός της επί τόπου στο Morningside House, ένα καταφύγιο που λειτουργεί από την Groundworks Collaborative, δήλωσε η Αστυνομία. Η Αστυνομία δήλωσε ότι η Mahvish-Jammeh χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι με λαβή 18 ιντσών και ένα μαχαίρι στην επίθεση.

Το Groundworks Collaborative περιέγραψε την Rosin-Pritchard ως «ένα υπέροχα δυνατό, θετικό, όμορφο και συμπονετικό άτομο». Σύμφωνα με το AP, ήταν προπονήτρια βόλεϊ, εκπαιδεύτρια μαγειρικής και κοινωνική λειτουργός στο Ρόουντ Άιλαντ πριν μετακομίσει στο Βερμόντ για να γίνει συντονίστρια στο Morningside House, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η Μαχβίς-Τζαμέ έμενε στο σπίτι για μήνες και η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο ασφαλείας. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το βάθος της απώλειας που αισθάνονται οι συνάδελφοί της στο Groundworks και οι ένοικοι», ανέφερε το Groundworks σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα