Τσίπρας: Τι σημαίνει η ανάλυση για την αντισυστημική ψήφο – Νέα προγραμματική παρέμβαση με “Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών”

 Τσίπρας: Τι σημαίνει η ανάλυση για την αντισυστημική ψήφο – Νέα προγραμματική παρέμβαση με “Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών”

Μετά την πρόταση για τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει σήμερα και τη  πρόταση για τις υποδομές και τις μεταφορές. Προμετωπίδα η διαφάνεια και η άρτια ολοκλήρωση των μελετών. Είναι η δεύτερη παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να σπάσουν τα στεγανά και οι παθογένειες που διατήρησε ακέραιες η ΝΔ για να εδραιώσει το σύστημα διακυβέρνησης με ζεστό χρήμα σε ημέτερους ολιγάρχες.

Και η περιοδεία του στην αγορά της Κορίνθου ήταν για τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μια αποκάλυψη για την αποδοχή του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά κυρίως των νέων οι οποίοι έδειξαν θερμό ενδιαφέρον.

Το στιγμιότυπο με τις 17χρονες που τον πλησίασαν και του δήλωσαν ότι θα τον εμπιστευτούν στις εκλογές αναπτέρωσε το ηθικό τη Κουμουνδούρου. Ήταν μια περιοδεία με το βλέμμα στους χιλιάδες νέους που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στην κάλπη και οι οποίοι περνούν κάτω από τα ραντάρ των δημοσκοπήσεων.

  • Για αυτό το λόγο και εστίασε στο ζήτημα της λεγόμενης αντισυστημικής ψήφου ή ψήφου διαμαρτυρίας ακριβώς γιατί από την τραγωδία των Τεμπών γίνεται μια προσπάθεια από τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένα κόμμα του βαθέως συστήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας εν μέσω συζητήσεων για το κόμμα Κασιδιάρη και τη φόρμουλα παράκαμψης του πρόσφατου νόμου που ψήφισε η Βουλή για να μπλοκάρει την κάθοδό του στις εκλογές αξιοποίησε την ευκαιρία για να βάλει σε άλλη διάσταση το ζήτημα της εκπροσώπησης των ναζί στο κοινοβούλιο.

  • Από την αντιπολίτευση εξαπολύονται ήδη αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύεται η περίπτωση του εισαγγελέα Κανελλόπουλου, του «μπροστινού» του κόμματος Κασιδιάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε περιθώριο παρεξηγήσεων και παρενέβη στο ζήτημα με βολές τόσο κατά της ίδιας της εθνικιστικής φύσης του νέου μορφώματος όσο και στον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει η ΝΔ να το αντιμετωπίσει με ένα «διάτρητο και αντισυνταγματικό» νόμο.

  • Παρουσίασε ουσιαστικά και το κόμμα αυτό που θα διεκδικήσει την αντισυστημική ψήφο ως γέννημα του ίδιου του συστήματος κάτι που συνόψισε στη φράση «τι είδους αντισυστημικοί είναι αυτοί που τα βρίσκουν με το σύστημα και θέλουν να βάλουν στου συνδυασμούς τους εισαγγελείς και δικαστές,  που είναι το σύστημα μέσα στο σύστημα;» αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά του τρόπου με τον οποίο αξιοποιείται επικοινωνιακά το ζήτημα από την κυβέρνηση.

Πατώντας σε αυτή τη βάση ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε αντισυστημικό χαρακτήρα στην ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και το σύστημα διακυβέρνησης που έχει κατασκευάσει.

Νέοι και ασφάλεια

Το διήμερο είναι προσανατολισμένος σε δεσμεύσεις και λύσεις με αιχμή τους νέους και το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το δεύτερο εμβληματικό σχέδιο για την ασφάλεια των μεταφορών και των υποδομών. Το πρόγραμμα προσανατολίζεται σε δυο κεντρικούς άξονες την ασφάλεια και το διαρκή έλεγχο νομιμότητας των μελετών από τη  ια πλευρά και στο προσωπικό και την επάρκειά του σε αριθμό και ικανότητα από την άλλη.

  • Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας θα επανακαταθέσει επικαιροποιημένο το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών με κύριο χαρακτηριστικό του την ολοκλήρωση μιας μελέτης μόνο όταν παραδοθεί ένα έργο υποδομής με αναβάθμιση της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων για την μην γίνεται bypass στις διαδικασίες.

Αν ανέδειξε κάτι η τραγωδία των Τεμπών στον τομέα των μεταφορών σημειώνουν στην Κουμουνδούρου και οι αρμόδιοι τομεάρχες είναι η απαξίωση κάθε λαϊκού μέσου μετακίνησης και ιδιαίτερα των νέων με την ασφάλειά τους να περνά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Κάτι που δυστυχώς συμβαίνει και με τα αστικά λεωφορεία την ώρα που όπως αναμένεται να τονίσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται εκτός από υποβάθμιση στις υποδομές και συνειδητή απαξίωση του προσωπικού. Συνδυασμός που εκτοξεύει την ανασφάλεια για τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα