Χάρισον Τζιλκς: Πέθανε από σπάνια μορφή καρκίνου διάσημος 18χρονος Tiktoker (vid)

 Χάρισον Τζιλκς: Πέθανε από σπάνια μορφή καρκίνου διάσημος 18χρονος Tiktoker (vid)

Ένας δημοφιλής αστέρας του TikTok, ο οποίος είχε γίνει viral προσπαθώντας να εκπληρώσει τις τελευταίες του επιθυμίες, ενώ έδινε μάχη με τον καρκίνο, απεβίωσε, δυστυχώς, σε ηλικία 18 ετών.

Ο Χάρισον Τζιλκς, από τον Καναδά, πέθανε «ειρηνικά» στις 30 Μαρτίου, με τη μητέρα του, τον πατέρα του και τον αδελφό του δίπλα του, μετά από μάχη με ραβδομυοσάρκωμα, ένα είδος καρκίνου που σχηματίζεται σε μαλακούς ιστούς, όπως αποκάλυψε η οικογένειά του αυτή την εβδομάδα.

Ο Χάρισον διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο τον Νοέμβριο του 2020, αφότου οι γιατροί βρήκαν έναν μεγάλο όγκο στον προστάτη του και κηλίδες στους πνεύμονές του. Αφού υποβλήθηκε σε πολύμηνη χημειοθεραπεία και ακτινοβολία, βρισκόταν σε ύφεση τον Φεβρουάριο του 2022.

H δύσκολη στιγμή που ανακοινώνει την επιστροφή του καρκίνου

Ωστόσο, μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι γιατροί του είπαν ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει και, δυστυχώς, ήταν μη θεραπεύσιμος.

Σύντομα άρχισε να καταγράφει την περιπέτειά του με τον καρκίνο στο TikTok, όπου απέκτησε περισσότερους από 314.000 ακόλουθους.

«Αυτό δεν είναι το συνηθισμένο είδος των πραγμάτων που δημοσιεύω, αλλά έμαθα σήμερα ότι έχω καρκίνο σε τελικό στάδιο», ανέφερε σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στις 29 Ιουνίου 2022. «Ήμουν καθαρός από τον καρκίνο για λίγο καιρό, αλλά δυστυχώς επέστρεψε. Ο λόγος που το κάνω αυτό και το βγάζω προς τα έξω είναι επειδή θέλω να κάνω μια μικρή σειρά. Θα βγω έξω και θα κάνω ένα σωρό πράγματα που πάντα ήθελα να κάνω, ίσως ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και άλλα τέτοια πράγματα».

Πώς πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του

Έτσι, λοιπόν, προσπάθησε να ζήσει τη ζωή του στο έπακρο μέχρι το τέλος, με τη θετική του στάση να συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές στο TikTok.

Μερικά από τα πιο πρόσφατα βίντεο του τον έδειχναν να παρακολουθεί ένα μουσικό φεστιβάλ, να κάνει βόλτες με ελικόπτερο, να συναντά αγαπημένους του αθλητικούς αστέρες και να πραγματοποιεί ταξίδια σε όλο τον κόσμο, όπως στη Νέα Υόρκη, το Μεξικό και τα Βραχώδη Όρη.

Η ενημέρωση του TikToker για την κατάσταση της υγείας του

Στις 21 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν από τον θάνατό του, ο Χάρισον μοιράστηκε με τους ακολούθους του μια τραγική ενημέρωση για την υγεία του.

«Ο καρκίνος εξαπλώθηκε στο συκώτι μου και ο ένας από τους πνεύμονές μου γέμισε με υγρό», είπε σε ένα βίντεο που μοιράστηκε από το νοσοκομείο. «Είναι πραγματικά δύσκολο να αναπνεύσω. Οι γιατροί είπαν ότι δεν μου απομένει πολύς χρόνος. Θα είμαι στο νοσοκομείο για το υπόλοιπο του χρόνου που μου απομένει. Μακάρι να μπορούσατε να κάνετε κάτι εσείς, ή εγώ ή οι γιατροί, αλλά δεν υπάρχει. Έτσι είναι τα πράγματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσεύχεστε για μένα. Προσεύχομαι πολύ. Προσευχηθείτε για μένα και την οικογένειά μου. Ήταν μια σπουδαία διαδρομή».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αδελφός του Ντέιβιντ δημοσίευσε ένα βίντεο από τον λογαριασμό του Χάρισον, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του. «Δεν πονούσε όταν πέθανε και ήταν με την οικογένειά του. Ήθελα απλώς να πω ευχαριστώ σε όλους από όλο τον κόσμο για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση. Πραγματικά, σήμαινε πολλά γι’ αυτόν».

Η συγκινητική νεκρολογία

Στη νεκρολογία, η οικογένειά του τον αποκάλεσε «έμπνευση για πολλούς», προσθέτοντας: «Το χαμόγελό του μπορούσε να φωτίσει ένα δωμάτιο, το γέλιο του μπορούσε να φτιάξει το κέφι οποιουδήποτε. Ήταν η ηλιαχτίδα μας σε μια συννεφιασμένη μέρα. Έβρισκε πάντα το καλό σε κάθε κατάσταση και άγγιξε τις ζωές πολλών με τα μηνύματα ελπίδας και ενθάρρυνσης που έστελνε μέσω των βίντεο του στο TikTOk, όπου κατέγραφε και μοιραζόταν το ταξίδι του με τον καρκίνο με τον κόσμο».

«Αν και δεν μπορούσε πλέον να κάνει κάποια από τα πράγματα που αγαπούσε, όπως να παίζει χόκεϊ, σόφτμπολ, τζετ σκι και tubing, ράγκμπι, σκι, ή ορεινή ποδηλασία… ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει τον καρκίνο να μπει εμπόδιο στο δρόμο του. Αλλά μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια σκληρής μάχης, γνωρίζοντας ότι έκανε όσα περισσότερα μπορούσε, γνωρίζοντας ότι τον αγαπούσαν και ότι ήταν δυνατός, είπε αντίο».

Σχετικά Άρθρα