ΑΣΟΕΕ: Ευθύνες στους αστυνομικούς ρίχνει ο Θεοδωρικάκος

 ΑΣΟΕΕ: Ευθύνες στους αστυνομικούς ρίχνει ο Θεοδωρικάκος

Ευθύνες στους τρεις αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό και δεν πειθάρχησαν στην εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ να μην πλησιάσουν στην ΑΣΟΕΕ επέρριψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στον Σκάι, η αστυνομία είχε ετοιμάσει επιχείρηση με την επέμβαση διμοιριών και της πυροσβεστικής, ώστε να αντιμετωπιστεί η φωτιά στους κάδους, καθώς και να αποκατασταθεί η τάξη.

«Το περιπολικό δεν πειθάρχησε στην εντολή και εδώ υπάρχει πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα περιπολικά σε ανάλογα περιστατικά είναι πιο ευάλωτα και για το λόγο αυτό δόθηκε η εντολή να μην πλησιάσουν.

Όπως είπε, η ΕΛΑΣ έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα, για την απείθεια του αστυνομικού που είχε ως αποτέλεσμα το περιπολικό να γίνει στόχος αναρχικών και ο αστυνομικός να χρησιμοποιήσει για εκφοβισμό το όπλο του.

Για τον φράχτη στον Έβρο: «Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να αποπέμψει τον κ. Παπαδημούλη»
Αναφορικά με τον φράχτη στον Έβρο ο υπουργός, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος. «Η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ενάντια στο εθνικό συμφέρον», υπογράμμισε ενδεικτικά προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να αποπέμψει τον κ. Παπαδημούλη» αναφορικά με τη στάση του να «κόψει» η ΕΕ την σχετική χρηματοδότηση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε πως έχει αποτραπεί η είσοδος σε συνολικά 260.000 παράτυπους μετανάστες, ενώ έχουν συλληφθεί 1.600 διακινητές.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στη Μύκονο με την «άγρια πολεοδομική αυθαιρεσία» ο ο υπουργός τόνισε ότι το καλοκαίρι θα ενισχυθεί το νησί με 100 επιπλέον αστυνομικούς. 

Σχετικά Άρθρα