Αυτό είναι το κατηγορητήριο εναντίον του Τραμπ – Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη – Η πρώτη αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ (vid)

 Αυτό είναι το κατηγορητήριο εναντίον του Τραμπ – Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη – Η πρώτη αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ (vid)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται  για συμμετοχή σε παράνομο σχέδιο για την απόκρυψη αρνητικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης μιας παράνομης πληρωμής ύψους 130.000 δολαρίων που διέταξε για την απόκρυψη των αρνητικών πληροφοριών που θα έβλαπταν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση μέχρι τον ορισμό της δίκης. Ο δικαστής δεν του απαγόρευσε τις δημόσιες τοποθετήσεις, προειδοποιώντας τον ότι θα εξετάσει το μέτρο σε περίπτωση που συνεχίσει την εμπρηστική ρητορική του σε ό,τι αφορά τη διαδικασία.

  • Ο λόγος για τον οποίο διέπραξε το έγκλημα της παραποίησης των επιχειρηματικών αρχείων ήταν εν μέρει για να «προωθήσει την υποψηφιότητά του», όπως υποστηρίζει το κατηγορητήριο, αναφερόμενο προφανώς στην υπόθεση πληρωμών στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει επιπλέον ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, συμμετείχε σε συνωμοσία για την υπονόμευση της ακεραιότητας των εκλογών του 2016.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

«Από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017, ο κατηγορούμενος ενορχήστρωσε με άλλους ένα σχέδιο για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016, εντοπίζοντας και αγοράζοντας αρνητικές πληροφορίες για τον ίδιο, ώστε να αποσιωπηθεί η δημοσίευσή τους και να ωφεληθούν οι εκλογικές προοπτικές του κατηγορουμένου», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

@wpdeabc15

Former President Donald Trump walking into the Manhattan Criminal Courthouse where he plead guilty to 34 felony charges. See more on wpde.com

♬ original sound – WPDE

«Προκειμένου να εκτελέσουν το παράνομο σχέδιο, οι συμμετέχοντες παραβίασαν τους εκλογικούς νόμους και έκαναν και προκάλεσαν ψευδείς καταχωρίσεις στα επιχειρηματικά αρχεία διαφόρων οντοτήτων στη Νέα Υόρκη», αναφέρεται.

  • Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ και οι δικηγόροι του μπορούν να εξετάσουν πλήρως την έκταση των κατηγοριών εναντίον του και τι πρέπει να αποδείξουν οι εισαγγελείς στη δίκη.

Οι ποινικές κατηγορίες απορρέουν από την έρευνα του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, για τις πληρωμές χρημάτων που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 σε γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις με τον Τραμπ, κάτι που ο ίδιος αρνείται

  • Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο πρώην πρόεδρος είναι «απογοητευμένος» και «αναστατωμένος» μετά την απαγγελία κατηγοριών.

Ο ίδιος, κατηγόρησε τον εισαγγελέα της υπόθεσης ότι μετέτρεψε το ζήτημα σε «πολιτική δίωξη». «Δεν είναι μια καλή μέρα … Δεν περιμένω να συμβεί κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα. Δεν περιμένεις να συμβεί αυτό … σε κάποιον που ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπλανς.

Αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο ως «τυποποιημένο» και υποστήριξε ότι «δεν αναφέρει κανένα ομοσπονδιακό και πολιτειακό έγκλημα που έχει παραβιαστεί». Σχετικά με τις κατηγορίες κατά του Τραμπ, ο δικηγόρος δήλωσε ότι «θα το πολεμήσουμε, θα το πολεμήσουμε σκληρά».

Σχετικά Άρθρα