Αρσάκειο: Το ξέσπασμα της μητέρας του 15χρονου θύματος bullying – Νέες καταγγελίες γονέων

 Αρσάκειο: Το ξέσπασμα της μητέρας του 15χρονου θύματος bullying – Νέες καταγγελίες γονέων

Νέες καταγγελίες γονέων για την κατάσταση που επικρατεί στο Αρσάκειο και τα “στραβά μάτια” καθηγητών και διεύθυνσης βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ σε ένα ξέσπασμα προέβη η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα άγριου bullying από τους συμμαθητές του.

«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένεια μας. Το παιδί είναι στο σχολείο, έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά» τόνισε και σημείωσε ότι το παιδί λαμβάνει πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους συμμαθητές του στο Αρσάκειο. «Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου «σιγά και τι έπαθες». Αυτά όμως είναι μεμονωμένα περιστατικά» πρόσθεσε η μητέρα του 15χρονου.

Δεν ήθελε να κάνει καταγγελία το παιδί

Όπως τόνισε, η απόφαση να καταγγείλουν το περιστατικό στις Αρχές ήταν δική της και όχι του ανήλικου μαθητή.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί που έγινε ξαφνικά σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε δεν θέλω να πάμε στην αστυνομία, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως» υπογράμμισε η μητέρα του ανήλικου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο νεαρός δεν ήθελε να πάει στο αστυνομικό τμήμα. «Έλεγε «όχι μαμά σε παρακαλώ». Του είπα δεν υπάρχει τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου».

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη»

Η μητέρα του θύματος bullying υπογράμμισε ότι δεν περιμένει τις ενέργειες που θα γίνουν από το σχολείο, καθώς φαίνεται πως δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους» πρόσθεσε.

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη» συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή.

«Θέλει πολλά κότσια»

Παράλληλα, το παιδί λαμβάνει τη βοήθεια ειδικού για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο περιστατικό και να συνεχίσει να βρίσκεται στο ίδιο σχολείο χωρίς προβλήματα.

«Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς θέλει πραγματικά πολλά κότσια» πρόσθεσε η μητέρα του.

«Γύρισαν με θράσος»

«Και επέστρεψαν τα παιδιά αυτά. Κάποια δείχνουνε μία μεταμέλεια, κάποια δείχνουνε μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή ‘γελάς ακόμα’ σε έναν από τους δύο, είπε ‘ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω’. Και συνέχιζαν να κάνουνε πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, οτιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό, αυτό καταλαβαίνω», λέει μητέρα μαθητή του σχολείου.

Η Διοίκηση του Αρσακείου στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών. Την ώρα που γονείς ισχυρίζονται ότι όλοι γνώριζαν και κανείς δε μιλούσε.

«Τα ξέρουν οι καθηγητές και δεν κάνουν τίποτα»

«Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ναρκωτικά, είναι, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τα ξέρουν οι καθηγητές, τα ξέρουνε οι ιδιοκτήτριες. Δεν κάνουν τίποτα. Έξω στο προαύλιο τα πάντα. Και ναρκωτικά, και τσιγάρα, και τα πάντα. Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δε γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις, αλλιώς αν δεν κάνεις ό,τι θες, σε κοροϊδεύουνε και σου κάνουνε bullying», λένε γονείς.

Σχετικά Άρθρα