ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη η παρέμβαση Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τις εξαγωγές Predator

 ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη η παρέμβαση Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τις εξαγωγές Predator

«Ο κ. Μητσοτάκης, που στην αρχή δήθεν δεν γνώριζε για το Predator, για να αποκαλυφθεί εν συνεχεία ότι έδινε άδειες εξαγωγής του σε τρίτες χώρες, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοσίευμα του Euractiv, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) έχει ξεκινήσει έρευνα για τη χρήση παράνομου λογισμικού Predator στη χώρα μας και προσθέτει: «Και ως γνωστόν, ο ευρωπαίος εισαγγελέας δεν έχει τη συνήθεια να ψάχνει να βρει ποιος διέρρευσε την αλήθεια για να τον απειλήσει με φυλάκιση, αλλά ποιος διέπραξε το έγκλημα».

Στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Η παρέμβαση των ευρωπαϊκών εισαγγελικών Αρχών για τις παράνομες εξαγωγές του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης με κυβερνητική άδεια από τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, κ. Σμυρλή, αλλά και για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φορολογικές απάτες από τις εμπλεκόμενες εταιρίες, αποτελεί κόλαφο για το παρακράτος Μητσοτάκη και την επιχείρηση συγκάλυψης».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Τα περιθώρια για όσους κατέλυσαν το κράτος δικαίου στενεύουν. Μετά τις 21 Μαΐου τίποτα και κανένας δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

Τι αναφέρει το Euractiv

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Euractiv, αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τη χρήση παράνομου spyware σε ολόκληρη την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για διάφορες πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών στη χώρα μας.

Η έρευνα της Επιτροπής PEGA επικεντρώθηκε στην παράνομη εξαγωγή λογισμικού κατασκοπείας Predator από την Ελλάδα σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και αλλού, καθώς και σε ισχυρισμούς ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στο λεγόμενο Predatorgate εμπλέκονταν σε φοροδιαφυγή.

Σε επαφή με το Euractiv, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο αποκλειστικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι δύο διαφορετικές πηγές ανέφεραν στο Euractiv ότι ο εισαγγελέας της ΕΕ έλαβε, τις τελευταίες εβδομάδες, συγκεκριμένες πληροφορίες από Έλληνες δημοσιογράφους που ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Τα άτομα που κατέθεσαν στους εισαγγελείς υπέβαλαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διευκόλυνε τη διάδοση του κακόβουλου λογισμικού Predator της Intellexa σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, η Μαδαγασκάρη και το Μπαγκλαντές, χορηγώντας άδειες εξαγωγής μέσω του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών», είπε μια πηγή κοντά στο θέμα.

Σχετικά Άρθρα