Σβίγκου: “Η Αθήνα ανήκει στους κατοίκους της – Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει λεία για real estate”

 Σβίγκου: “Η Αθήνα ανήκει στους κατοίκους της – Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει λεία για real estate”

«Η Αθήνα ανήκει στους κατοίκους της», είναι το μήνυμα που περνάει η γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, η οποία βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου για την διάσωση των ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας, που έλαβε χώρα στον ΑΣΤΟΡ.

Η ίδια, με δήλωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «εχθρεύεται τον Πολιτισμό», πράγμα που όπως λέει «μας το αποδεικνύει κάθε μέρα».

«Με τις επιθέσεις στους καλλιτέχνες, με την απαξίωση και την αδιαφορία της για την τέχνη και τους ανθρώπους της. Και τώρα, με το κλείσιμο ιστορικών κινηματογράφων», εξηγεί η κ. Σβίγκου.

Όσο για τους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ και ΙΡΙΔΑ, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει πως είναι «νησίδες πολιτισμού, αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής μνήμης των κατοίκων της Αθήνας, τοπόσημα της πόλης μας».

Η Ράνια Σβίγκου επαναλαμβάνει την ανάγκη να χαρακτηριστούν διατηρητέοι ως προς τη χρήση. «Το απαιτούν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες που στηρίζουν μαζικά τις κινητοποιήσεις για την διάσωσή τους, το ζητούν τα σωματεία του κινηματογράφου, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Αθηναίων, με ομόφωνο ψήφισμά του», σημειώνει.

«Η Αθήνα ανήκει στους κατοίκους της. Στους ανθρώπους που ζουν, περπατούν, εργάζονται, διασκεδάζουν, ονειρεύονται σε αυτήν εδώ την πόλη», αναφέρει χαρακτηριστικά και στο τέλος ξεκαθαρίζει πως «δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα σκηνικό για διερχόμενους τουρίστες, ούτε μια λεία για το real estate».

Σχετικά Άρθρα