Al Jazeera γα υποκλοπές: Η κυβέρνηση προσπαθεί να το θάψει και τα συστημικά ΜΜΕ σιωπούν

 Al Jazeera γα υποκλοπές: Η κυβέρνηση προσπαθεί να το θάψει και τα συστημικά ΜΜΕ σιωπούν

Δεκάλεπτο ρεπορτάζ του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου από την Αθήνα για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις με την χρήση κακόβουλων λογισμικών, για την εμπλοκή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και την προκλητική σιωπή των συστημικών ΜΜΕ για το σκάνδαλο, φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο η εκπομπή The Listening Post.

Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera τονίζει στην εισαγωγή ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν λέει να φύγει από το προσκήνιο στην Ελλάδα παρότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί «με όλες της τις δυνάμεις». Το ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, με δηλώσεις του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που έχει στοχοποιηθεί τόσο επισήμως από τον κρατικό μηχανισμό όσο και με κακόβουλο λογισμικό.

Επισημαίνει μάλιστα ότι παγιδεύτηκαν ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ίδια η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα συνεχίζουν να αρνούνται κάθε εμπλοκή και ελάχιστα έχουν γίνει για να εντοπιστούν οι δράστες, καθώς και ότι όπως σημειώνεται τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ αντίστοιχα σιωπούν εν πολλοίς, παρότι στοχοποιήθηκαν και δημοσιογράφοι.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στο ρεπορτάζ ότι αρχικά είχε συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση να υπάρξει συνέντευξη με τον υπουργό αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας. Όταν ωστόσο ήρθε η ώρα να προσδιοριστεί η ακριβής ώρα, επί έξι ημέρες από την κυβέρνηση δεν δινόταν απάντηση με το επιχείρημα ότι υπήρχαν άλλες κλεισμένες συνεντεύξεις…

Σχετικά Άρθρα