Παρέμβαση εισαγγελέα για το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του Άκη Τσελέντη

 Παρέμβαση εισαγγελέα για το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του Άκη Τσελέντη

΄Ένα Πρωταπριλιάτικο ψέμα του Άκη Τσελέντη κινδυνεύει να του στοιχίσει ακριβά…

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί, εάν η πράξη του αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα στο ieidiseis.gr.

Στην ανάρτηση του ο κ. Τσελέντης ανέφερε:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Δυστυχώς, δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο.

Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος.

Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%.

Ελπίζω να πέφτω έξω αλλά δυστυχώς άλλα δείχνουν οι μετρήσεις. Θα σας κρατώ ενήμερους».