Ο Μάσκ άλλαξε το λογότυπο του twitter – Γιατί έβαλε το Shiba Inu

 Ο Μάσκ άλλαξε το λογότυπο του twitter – Γιατί έβαλε το Shiba Inu

Ο μεγιστάνας Έλον Μασκ άλλαξε το περίφημο λογότυπο με το μπλε πουλί στο twitter και το αντικατέστησε με το Shiba Inu, το εικονικό λογότυπο του κρυπτονομίσματος, Dogecoin. Όπως διαπίστωσαν οι φίλοι του Twitter από το βράδυ της Δευτέρας έχει αλλάξει το λογότυπο.

Η συγκεκριμένη αλλαγή που δεν είναι γνωστό αν θα κρατήσει ή αποτελεί μία μικρής διάρκειας κίνηση του CEO του Twitter, αφορά τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω κινητού, καθώς η εφαρμογή στο κινητό δεν έχει αλλάξει ακόμα σήμα και αν μπει κάποιος θα δει ακόμα το κλασικό μπλε πουλί.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla ήταν εξαρχής ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Dogecoin και έχει εκφραστεί πολλές φορές υπέρ του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος τόσο στην εκπομπή «Saturday Night Live», όσο και με αναρτήσεις του στο Twitter.

Μάλιστα ο Έλον Μασκ έκανε και την πρώτη του ανάρτηση μετά τη συγκεκριμένη αλλαγή. Στο πρώτο του tweet ο μεγιστάνας έχει ένα ανεβάσει ένα meme καρτούν που δείχνει το Shiba Inu μέσα σε ένα κάμπριο αυτοκίνητο, το οποίο έχει σταματήσει ένας αστυνομικός για έλεγχο. Το Shiba Inu έχει δώσει μία ταυτότητα με το μπλε πουλί στη φωτογραφία στον αστυνομικό και τον ενημερώνει με νόημα πως… «αυτή είναι παλιά φωτογραφία».

Σε νεότερη ανάρτησή του ο Έλον Μασκ έγραψε «όπως το είχα υποσχεθεί» και παρέθεσε μία παλιότερη, διαδικτυακή του στιχομυθία με τον χρήστη WSBChairman, που αποτελεί άκρως δημοφιλή λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους.

«Χρειάζεται κάποια νέα πλατφόρμα;», αναρωτιόταν ο Μασκ.

«Απλώς αγόρασε το Twitter και αντικατέστησε το logo του πουλιού με το Doge», του απαντούσε ο WSBChairman.

«Χαχαχα, αυτό θα ήταν αρρωστημένο», είχε απαντήσει τότε ο Μασκ.

Προς το παρόν σύμφωνα με το Fobes η πλατφόρμα δεν έχει σχολιάσει την αλλαγή και ο Μασκ δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση. Απλώς αρκέστηκε σε ένα tweet που ανέφερε: «Ελπίζω τα media να σταματήσουν να με φλερτάρουν όλη την ώρα… πάει λίγο πολύ παιδιά».

Μάλιστα στον απόηχο της είδησης, το Dogecoin έφτασε να κερδίζει πάνω από 30%, φτάνοντας τα 0,10 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο που είχε να βρεθεί από τον Φεβρουάριο και ξεπερνώντας το όριο του 0,10 για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παρόλο που απέχει αρκετά από το υψηλότερο σημείο στην αγορά κρυπτονισμάτων τον Μάιο του 2021, η ανταλλακτική του αξία παραμένει συγκριτικά αυξημένη σε σχέση με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

To Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν… αστείο το 2013 έχει ανέβει πάνω από 20.000% από το 20220. Βέβαια και το χρονικό σημείο της αλλαγής του λογοτύπου είναι σημαδιακή καθώς γίνεται λίγες ημέρες αφότου οι δικηγόροι του Μασκ ζήτησαν να απορριφθεί η αγωγή ύψους 258 δισ. δολαρίων εναντίον του ιδρυτή της Τέσλα, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για τη λειτουργία ενός συστήματος πυραμίδας για την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

O ίδιος ο Μασκ σε tweet είχε γράψει στο παρελθόν πως «το κρυπτονόμισμα είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να είναι το επόμενο νόμισμα του πλανήτη», όμως είχε καλέσει τον κόσμο να επενδύει τα χρήματα του με πολύ προσοχή. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι κατέχει Dogecoin χωρίς να διευκρινίζει πόσα.

Τόσο ο ίδιος και η Tesla εξακολουθούν να επενδύουν μαζικά σε κρυπτονομίσματα και μάλιστα από το Φεβρουάριο του 2021 η εταιρεία έχει δηλώσει πως πολύ σύντομα θα μπορεί να δεχτεί πληρωμή για τα οχήματα της σε κρυπτονόμισμα.

Σχετικά Άρθρα