Μαξίμου: Κλίμα αισιοδοξίας μετά τις δημοσκοπήσεις – “Η κοινωνία λαμβάνει τα μηνύματα της προεκλογικής στρατηγικής”

 Μαξίμου: Κλίμα αισιοδοξίας μετά τις δημοσκοπήσεις – “Η κοινωνία λαμβάνει τα μηνύματα της προεκλογικής στρατηγικής”

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν απο το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις καθώς εκτιμούν πως η κοινωνία λαμβάνει τα μηνύματα της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ και προβλέπουν ότι η δημοσκοπική εικόνα της παράταξης θα βελτιωθεί περαιτέρω αμέσως μετά το Πάσχα. 

Απο το στρατηγείο της Πειραιώς παραδέχονται πως η τραγωδία των Τεμπών αποτέλεσε ένα βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές, όμως επισημαίνουν με νόημα πως η ΝΔ δεν έχει ακόμα ξεδιπλώσει όλα τα «χαρτιά» που έχει στην διάθεση της για τον προεκλογικό αγώνα.

Έτσι, αφήνουν να εννοηθεί πως μετά το Πάσχα, ενδέχεται να υπάρχει ένα θετικό μομέντουμ για την κυβέρνηση όπου – εκτός κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος – θα της επιτρέψει να φτάσει τον στόχο της το βράδυ της 21η Μαίου. 

  • Στην χθεσινή δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για το ACTION 24, η ΝΔ σημειώνει προβάδισμα 5,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας στο 28,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,4%, το ΚΚΕ στο 6,8%, η Ελληνική λύση στο 4,8% και το ΜέΡΑ25 στο 4,4%.

Τα «ευχάριστα νέα» για την κυβερνώσα παράταξη είναι πως την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό, απορρίπτει η συντρηπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων και πως ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, το 27,2% θέλει αυτοδύναμη τη ΝΔ. Αντίθετα, την πιθανότητα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ επιθυμούν σχεδόν οι μισοί απο όσους επιθυμούν αυτοδύναμη τη ΝΔ, δηλαδή το 13,4% των ερωτηθέντων.   

  • Τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου απο τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εδράζονται κυρίως στο γεγονός πως φαίνεται να έχει παγιωθεί η πρωτιά της ΝΔ με διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα με συντριπτική διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, οι πολίτες φαίνεται να έχουν αντιληφθεί πως η παράταξη της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα δύσκολα και τις περιόδους κρίσης. Επίσης, το μήνυμα που εκπέμπει η ΝΔ πως «αυτοδυναμία σημαίνει σταθερότητα κι όχι περιπέτειες» φαίνεται να έχει εντυπωθεί στο εκλογικό ακροατήριο. 

Παράλληλα, ο  Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να μην μπορεί να φτάσει με σιγουριά το 10% που θα του επιτρέψει να θέσει τους όρους του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ταυτόχρονα, στην Πειραιώς αισιοδοξούν απο το γεγονός πως κατά ένα σημαντικό μέρος έχουν μαζευτεί οι «διαρροές» ψηφοφόρων μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και πως ο χρόνος που απομένει μέχρι την κάλπη της 21ης Μαίου είναι αρκετός για να «γυρίσουν» στη ΝΔ. 

Σχετικά Άρθρα