Κώστας Γαβράς: Η παρέμβαση του στην συνέντευξη τύπου για την διάσωση των ιστορικών κινηματογράφων (vid)

 Κώστας Γαβράς: Η παρέμβαση του στην συνέντευξη τύπου για την διάσωση των ιστορικών κινηματογράφων (vid)

Παρέμβαση στήριξης και χαιρετισμό απεύθυνε ο καταξιωμένος δημιουργός Κώστας Γαβράς, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την διάσωση των ιστορικών σινεμά της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΑΣΤΟΡ.

Στο σύντομο βίντεο – μήνυμά τους που προβλήθηκε στην οθόνη της κινηματογραφικής αίθουσας, οι δύο σκηνοθέτες υπογράμμισαν την σημασία της διάσωσης των κινηματογράφων που αποτελούν πλούτο για την Αθήνα και αυτή τη στιγμή απειλούνται με «λουκέτο».

Η παρέμβαση του Κώστα Γαβρά

Ο Έλληνας δημιουργός, ο οποίος στην μακρά πορεία του στον χώρο γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες, με αριστουργηματικές ταινίες που έχουν αφήσει ιστορία, μίλησε για την σχέση του κοινού με την «μεγάλη οθόνη». Δήλωσε, παράλληλα, την απόλυτη στήριξή του στον «μεγάλο αγώνα που έχετε για να σώσετε δύο αίθουσες κινηματογράφου», τις οποίες όπως αποκάλυψε έχει «πολυεπισκεφθεί στα νιάτα του».

«Ο καλύτερος τρόπος για να βλέπουμε ταινίες είναι οι μεγάλες αίθουσες. Είμαστε όλοι μαζί, είναι μια σχέση πολύ διαφορετική από το να τις βλέπετε στην τηλεόραση ή στο κινητό. Αυτό είναι βαρβαρισμός κατά τη γνώμη μου», τόνισε ο σκηνοθέτης.

Σχετικά Άρθρα