Κολωνός: Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη – “Δεν ζητήθηκε μόνιμη φύλαξη”

 Κολωνός: Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη – “Δεν ζητήθηκε μόνιμη φύλαξη”

Ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος της 12χρονης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στη συγκλονιστική υπόθεση του Κολωνού.

Σχετικά με την καταγγελία για επίθεση αγνώστου με μαχαίρι κατά της 12χρονης από τον Κολωνό, η ΕΛΑΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η υπόθεση εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά».

Ειδικότερα, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα παρακάτω:

«Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στο σπίτι όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έγινε το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο σπίτι επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία», σημειώνει η αστυνομία και καταλήγει επισημαίνοντας ότι:

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα