Τριήμερη απεργία στη Wolt

 Τριήμερη απεργία στη Wolt

Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν οι διανομείς της Wolt, ενάντια στην απόφαση της εταιρείας delivery για μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία. Η απεργία ξεκίνησε το Σάββατο 1 Απριλίου και θα συνεχιστεί και σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου, με τους διανομείς να πραγματοποιούν συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στις 2 το μεσημέρι.

Η απεργία έχει συμβολικό βάρος, καθώς ογανώθηκε με πρωτοβουλία των εργαζομένων, συνδικαλισμένων και μη.

Από το Σαββατοκύριακο, η πλατφόρμα της Wolt λειτουργεί με προβλήματα και καθυστερήσεις.

Χθες, στην Αθήνα βγήκαν περισσότερα από 2.500 δίκυκλα, ενώ πολλοί «ελεύθεροι συνεργάτες» έκλεισαν το app της ηλεκτρονικής εφαρμογής, αρνούμενοι να παραλάβουν παραγγελίες. Ο αριθμός των διανομέων της Wolt στην Αττική υπολογίζεται ότι φτάνει τους 3.500.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της Wolt, διεκδικούν:

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Σχετικά Άρθρα