Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Κώστα Στάϊκο

 Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Κώστα Στάϊκο

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών ο αρχιτέκτονας και ιστορικός του βιβλίου, Κώστας Στάικος.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του διακεκριμένου αρχιτέκτονα και ιστορικού του βιβλίου Κώστα Στάικου, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σήμερα Δευτέρα, 3 Απριλίου.

Ο Κώστας Στάικος γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Από τα πιο σημαντικά του έργα ήταν ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των εργασιών στη Βιβλιοθήκη της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο και στη Βιβλιοθήκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Ήταν υπεύθυνος για την πλήρη ανακατασκευή της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Πουρνάρας», την ανάπλαση του 7ου ορόφου «Ιωάννης Κονδυλάκης», όπου στεγάζονται οι αίθουσες των σεμιναρίων, καθώς και των εργασιών, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, για την ανακαίνιση της αίθουσας Συνεδρίων «Γεώργιος Καράντζας» στον 1ο όροφο του κτηρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον εξαίρετο επιστήμονα, τον διακεκριμένο ιστορικό του βιβλίου, του οποίου το έργο έχει μεταφραστεί από μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, τον πολύτιμο συνεργάτη και φίλο και συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του.

Σχετικά Άρθρα