ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση στις δημοσκοπήσεις – Κλίμα ανατροπής με προγραμματικές “συγκλίσεις” και ονόματα έκπληξη

 ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση στις δημοσκοπήσεις – Κλίμα ανατροπής με προγραμματικές “συγκλίσεις” και ονόματα έκπληξη

Η εικόνα από την πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Κυριακής στο κάλεσμα για το νερό ήταν για την Κουμουνδούρου η ηχηρή απάντηση στο δημοσκοπικό σωσίβιο που ρίχνει η κυβέρνηση στους κυβερνητικούς βουλευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας επικαιροποιεί τις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες και βάζει τις βάσεις τους προεκλογικού διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Στην Κουμουνδούρου δεν ανησυχούν από τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Επιμένουν ότι το κλίμα στην κοινωνία είναι εντελώς διαφορετικό κάτι που ούτως ή άλλως οι δημοσκόποι αδυνατούν να πιάσουν λόγω μεθόδου και της στάσης των πολιτών στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Η συναυλία του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ ήταν μια αποκάλυψη για τη συμπρωτεύουσα.

  • Χιλιάδες πολιτες κατέβηκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν με το Μοσχάτο και το Μέγαρο Μαξίμου, όπως λένε, σε πανικό να εκδίδει ανακοινώσεις καταγγέλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διασπορά fake news και παραπλάνησης της κοινής γνώμης ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό.

Μόνο που οι πολίτες δεν περίμεναν κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης για να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτό ακριβώς στο μυαλό του, όταν ήδη από το 2018 παρουσίαζε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τη θέση του για στρατηγικούς επενδυτές και ρυθμιστικές αρχές που αναλάμβαναν τη διαχείριση των υδάτων.

Το βέρτιγκο είναι εμφανές σχολιάζουν από την Κουμουνδούρου και στο μυαλό πολλών έρχεται και η δήλωση του γαλάζιου βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι «το νερό είναι εξευτελιστικά φθηνό», απόψεις που επανέλαβε και σε πρόσφατη συνέντευξή του με παράδειγμα το «ακριβό» νερό evian το οποίο στην Ελλάδα πωλείται πολύ φθηνά σε σχέση με «ένα καφενείο στην Ευρώπη».

Προγραμματική σύγκλιση

Σε αυτό το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας κατεβάζει έγκαιρα τις κυβερνητικές προτάσεις πάνω στις οποίες θα στηρίξει τον προεκλογικό προγραμματικό διάλογο. Κομβική θεωρείται η παρουσίαση του προγράμματος για το ιδιωτικό χρέος.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει κατ’ επανάληψη από τη λήξη της πανδημίας και έπειτα στοχεύοντας στην καρδιά του ζητήματος για τη μεσαία τάξη η οποία και πνίγεται στα χρέη προς το Δημόσιο την ώρα που και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν αποκλεισμένες και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τον τραπεζικό δανεισμό.

Θα είναι ίσως η πιο εμβληματική κυβερνητική πρόταση που θα καταθέσει απένανιτ στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ συνολικότερα. Η πρόταση θα παρουσιαστεί σε μια μεγάλη εκδήλωση αύριο παρουσία πολλών πρώην Υπουργών και της Λούκα Κατσέλη αλλά και εκπροσώπων από επιμελητήρια και φορείς με τους οποίους θα γίνει και ανοιχτός διάλογος.

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην θεματική εκδήλωση με στρογγυλές τράπεζες για τις μεταφορές και υποδομές την Πέμπτη. Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το στίγμα του και βάζει τις προτεραιότητες του επόμενου κυβερνητικού σχηματισμού των προοδευτικών δυνάμεων.

Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος.

Σε αυτές τις τέσσερις προτάσεις ήδη εντοπίζονται συγκλίσεις από τις οποίες δύσκολα θα στρίψει ο Νίκος Ανδρουλάκης παρά την επιμονή του να θέτει διλήμματα στην περίπτωση συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε ένα σχήμα προοδευτικών δυνάμεων.

Πανηγυρική έναρξη

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ημέρες και γύρω στο Πάσχα θα έχει κλείσει και όλες τις εκκρεμότητες με τα ψηφοδέλτια. Αναμένονται εκπλήξεις αλλά και πρόσωπα με ευρύ αποτύπωμα στην κοινωνία και αναφορά στο επαγγελματικό τους πεδίο.

  • Η ημέρα μηδέν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να θεωρείται η 9 Απριλίου, η Κυριακή των Βαΐων, όταν και θα γίνει η πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΕ που θα σημάνει και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη λάσπη της κυβέρνησης και την τοξικότητα των στελεχών με αποκορύφωμα τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να μην ακολουθήσουν σε αυτό το δρόμο διχασμού που ποντάρει η ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα