Σοκάρει η ομοφοβική επίθεση σε τρανς φοιτητή, από συμφοιτητές του – Τον γρονθοκόπησαν και του έριξαν μπογιά

 Σοκάρει η ομοφοβική επίθεση σε τρανς φοιτητή, από συμφοιτητές του – Τον γρονθοκόπησαν και του έριξαν μπογιά

Το καταδικαστέο περιστατικό συνέβη στην Πάτρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν άγνωστος αριθμός φοιτητών επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές σε τρανς συμφοιτητή τους, εντός του πανεπιστημιακού χώρου, βάφοντάς τον μάλιστα με μπογιά.

Την ομοφοβική επίθεση επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας, προσθέτοντας ότι το θύμα της επίθεσης δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Όπως είπε ακόμη, έχει ήδη συνομιλήσει με την πρόεδρο του Τμήματος κ. Τερνιάτη, με την οποία βρίσκεται σε επαφή και ο ο φοιτητής, καθώς και με την Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων. Ο κ. Μπούρας δήλωσε επίσης ότι επεδίωξε συνάντηση με το θύμα, ωστόσο εκείνος δε δέχτηκε, ενώ δεν έδωσε ούτε στοιχεία για το περιστατικό. Κατά τις ίδιες πηγές, το θύμα δεν έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε νομικές κινήσεις κατά των ατόμων που τον ξυλοκόπησαν.

Πάντως, η φοιτητική κοινότητα είναι οργισμένη και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μέλη συλλογικοτήτων που έχουν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας και έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους.

Σχετικά Άρθρα