Νερό στο μύλο της εσωκομματικής κόντρας στη ΝΔ: Ποιον έδειξαν Γεωργιάδης, Οικονόμου για το νέο φιάσκο με την Turkaegean

 Νερό στο μύλο της εσωκομματικής κόντρας στη ΝΔ: Ποιον έδειξαν Γεωργιάδης, Οικονόμου για το νέο φιάσκο με την Turkaegean

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευθέως, ο Γιάννης Οικονόμου εμμέσως έδειξαν τον Νίκο Δένδια για το νέο κυβερνητικό φιάσκο με το «Τουρκικό Αιγαίο» – Turkaegean και την ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times, συνεχίζοντας την υπόκωφη κόντρα με τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με μακροσκελέστατη ανάρτησή του στο Twitter, στην προσπάθειά του να απαντήσει στον Αλέξη Χαρίτση, «κάρφωσε» τον Νίκο Δένδια με δυο αναφορές του.

Η ανάρτηση:

«Επειδή, αν και δεν όφειλα, έχω αναλάβει αυτό το θέμα, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε πού βρισκόμαστε και ποια βήματα έπονται» ενώ η δεύτερη ήταν ευθεία βολή: «Η όποια αντίδραση μας σε αυτού του τύπου τις προκλήσεις, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά άπτεται της Εξωτερικής μας Πολιτικής».

Ο υπουργός Ανάπτυξης στην ανάρτησή του περιέγραφε στη συνέχεια τα βήματα που έκανε όταν αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2021 ότι ο Τουρκικός Οργανισμός Τουρισμού κατοχύρωσε το Σήμα αυτό ως Εμπορικό Σήμα, στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΕUIPO).

Λίγο αργότερα ο Γιάννης Οικονόμου στο press room έδειξε και εκείνος τον Νίκο Δένδια καθώς αν και η ερώτηση που είχε δεχθεί ήταν για τον Άδωνι Γεωργιάδη εκείνος ανέφερε ότι ότι έχουμε αποδείξει ότι «η εξωτερική μας πολιτική δρα πάρα πολύ αποτελεσματικά».

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για το γεγονός ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι είχε ζητήσει συγνώμη για το θέμα στο παρελθόν και είχε πει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η χρήση και να αποτραπεί η κατοχύρωση του όρου, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι δεν ξέρει.

«Θα ενημερωθώ για την εξέλιξη της υπόθεσης» είπε αμήχανα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε κάθε περίπτωση «η χώρα μας θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου να μην δημιουργείται παραπλανητική διαφήμιση, σε σχέση με τουριστικά προϊόντα που προβάλλονται στο εξωτερικό και τα οποία μπορούν να δημιουργούν άλλους συνειρμούς». Και πρόσθεσε ότι έχουμε αποδείξει ότι «η εξωτερική μας πολιτική δρα πάρα πολύ αποτελεσματικά».

Σχετικά Άρθρα