Η απάντηση της Ρωσίας στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Ενισχύει τις δυνάμεις της στα βορειοδυτικά

 Η απάντηση της Ρωσίας στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Ενισχύει τις δυνάμεις της στα βορειοδυτικά

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η Φινλανδία θα αποτελεί από αύριο το 31ο μέλος της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ρωσία δεν θα άφηνε αναπάντητη αυτή την εξέλιξη.

Ο Αλεξάντερ Γκρουσκό, υφυπουργός εξωτερικών της Ρωσίας είπε πως η Ρωσία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της δύναμη στις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πέρυσι ότι η Ρωσία λαμβάνει «κατάλληλα αντίμετρα» και θα σχηματίσει 12 μονάδες και μεραρχίες στη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια.

Ο Γκρουσκό είπε στο RIA: «Θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας δυνατότητες στη δυτική και βορειοδυτική κατεύθυνση. Σε περίπτωση που οι δυνάμεις και οι πόροι άλλων μελών του ΝΑΤΟ αναπτυχθούν στη Φινλανδία, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουμε αξιόπιστα τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας».

Η Φινλανδία έχει σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία και με την ένταξή της στη Συμμαχία, τα χιλιόμετρα των συνόρων που μοιράζονται κράτη μέλη του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, σχεδόν θα διπλασιαστούν.

Σχετικά Άρθρα