Bullying στο Αρσάκειο: Η περιγραφή του 15χρονου θύματος για όσα φριχτά έζησε – Ανοίγουν τα στόματα

 Bullying στο Αρσάκειο: Η περιγραφή του 15χρονου θύματος για όσα φριχτά έζησε – Ανοίγουν τα στόματα

Συγκλονίζει το περιστατικό bullying στο Αρσάκειο από ομάδα έξι τουλάχιστον μαθητών κατά 15χρονου συμμαθητή τους. Φριχτά είναι τα όσα έζησε και περιέγραψε το θύμα στους αστυνομικούς ενώ σιγά – σιγά ανοίγουν τα στόματα και τον υπόλοιπων μαθητών του σχολείου.

Την Παρασκευή (30/3) έξι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου περικύκλωσαν, ακινητοποίησαν και έδεσαν με πετονιά το λαιμό και έπειτα ολόκληρο το σώμα του 15χρονου συμμαθητή τους.

Όσοι μαθητές του σχολείου ήταν παρόντες στο βίαιο περιστατικό ανέφεραν πως οι νεαροί δράστες γέλαγαν εις βάρος του θύματος και του μιλούσαν χυδαία. Αποκάλυψαν επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο15χρονος πέφτει θύμα εκφοβισμού από τα συγκεκριμένα παιδιά.

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω»

Τα όσα κατήγγειλε ότι έζησε την περασμένη Παρασκευή το 15χρονο αγόρι, μέσα στο σχολείο του, είναι εξωφρενικά.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς, οι συμμαθητές του τον περικύκλωσαν και αφού τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν μια πετονιά στον λαιμό.

«Είχαμε διάλειμμα κι εγώ, όπως και η παρέα των έξι παιδιών, βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γέλαγαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν».

Συνελήφθησαν τέσσερις μαθητές

Το παιδί κατήγγειλε στην αστυνομία τα όσα τρομακτικά είχε βιώσει. Λίγες ώρες μετά, οι τέσσερις από τους έξι συμμαθητές του συνελήφθησαν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τελικά, αφέθηκαν ελεύθερα.

Η αρμόδια εισαγγελέας, ωστόσο, ζήτησε την άμεση υποβολή της δικογραφίας, ενώ στα παιδιά όπως και στους γονείς τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, πριν αποχωρήσουν.

Το επεισόδιο bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή από συμμαθητές του, ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι, έχει προκαλέσει αναστάτωσε σε γονείς και καθηγητές. Με το σχολείο να αντιδρά άμεσα.

Πού βρέθηκε η πετονιά

Αναφορικά με την πετονιά που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του 15χρονου, φαίνεται να ήταν στο σχολείο, γιατί χρησιμοποιούνταν στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Επομένως, δεν την έφερε κάποιος από τους μαθητές μαζί του. Την ίδια ώρα μία καταγεγραμμένη μαρτυρία μαθητή του σχολείου αναφέρει ότι εντός του σχολικού περιβάλλοντος έχει δει μαχαίρια.

Ανοίγουν τα στόματα των μαθητών

«Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνο στο δικό μας Γυμνάσιο και Λύκειο. Γίνονται πάρα πολλά, οι καθηγητές μας το γνωρίζουν και προσπαθούν να μας ηρεμήσουν. Ακούγονται πολλά, ως ένα σημείο μπορεί να μην αληθεύουν, υπάρχουν και υπερβολές. Το περιστατικό έγινε παρόλα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά μία μαθήτρια.

«Εγώ δεν είμαι στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο για να γνωρίζω ακριβώς τι έγινε. Ξέρουμε ότι μαζεύτηκαν τρία-τέσσερα παιδιά, το έκαναν στο συγκεκριμένο παιδί, το είπε στους γονείς. Δεν περίμεναν ότι θα μαθευτεί και θα γίνει η καταγγελία. Το θέμα πήρε διάσταση και έτσι μαθεύτηκε», πρόσθεσε για το συμβάν.

Όσο για τους ανήλικους δράστες, σημείωσε: «Μάθαμε ότι είχαν μια πετονιά, και έδεσαν το παιδί. Δεν έχω ιδέα που τη βρήκαν. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν έρθει σήμερα σχολείο. Δεν ξέρω αν έχουν απομακρυνθεί ή αν είναι στην αστυνομία. Πάντως δεν ήρθαν στο σχολείο».

«Δεχόταν μπούλινγκ συστηματικά το παιδί»

Ένας από τους συμμαθητές και φίλους του 15χρονου, υποστήριξε πως όλα έγιναν σε μια αίθουσα όπου ήταν δίπλα σε αυτές της υποδιευθύντριας του Γυμνασίου. Όπως είπε, όμως, κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Παράλληλα, αποκάλυψε πως το παιδί έπεφτε συστηματικά θύμα ενδοσχολικής βίας, ενώ μετά το συμβάν είχε εγκαύματα στον λαιμό από την πετονιά.

«Μπήκαν μέσα στην τάξη, τον έδεσαν και του τρίβανε τον λαιμό με την πετονιά. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Δίπλα από τις τάξεις της Γ’ Γυμνασίου, ήταν οι τάξεις της υποδιευθύντριας, δεν κατάλαβε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής και πρόσθεσε:

«Το παιδί είχε έγκαυμα από την πετονιά, από το τρίψιμο. Έχει δύο σημάδια. Το παιδί τώρα είναι μια χαρά. Δεχόταν πάρα πολύ καιρό μπούλινγκ. Τον έβριζαν, άλλοι λένε πως τον χτυπούσαν. Αυτό με την πετονιά ίσως έχει γίνει ξανά. Δεν γνωρίζω γιατί το έκαναν αυτό στο ίδιο παιδί».

Η ανακοίνωση του Αρσάκειου για το bullying

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό μπούλινγκ το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Σχετικά Άρθρα