Θεσσαλονίκη: Δρομείς κάθε ηλικίας στο 6ο Olympic Day Run –  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης

 Θεσσαλονίκη: Δρομείς κάθε ηλικίας στο 6ο Olympic Day Run –  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης

Με το σύνθημα «Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε», ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 6ο Olympic Day Run, ο Ολυμπιακός αγώνας δρόμου που όπως λένε οι διοργανωτές του είναι μια Ολυμπιακή γιορτή η οποία ενώνει μικρούς και μεγάλους.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει πιστοποιημένους αγώνες από την AIMS, 10 χλμ. για ενήλικες, 5 χλμ. για ενήλικες και εφήβους και 1,5 χλμ. για όλες τις ηλικίες και «υπόσχεται» να ενώσει και να κάνει μία παρέα Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένους αθλητές και αθλούμενους κάθε ηλικίας.

Το «Olympic Day Run» διοργανώνουν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ΣΕΓΑΣ και το ΔΚΟ OLYMPiA.

Στο μεταξύ λόγω των αγώνων εφαρμόζονται ήδη από τις 15.30 το απόγευμα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ορισμένους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης η κυκλοφορία και η στάση των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται σε όλο το μήκος και το πλάτος της 30ης Οκτωβρίου, της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. Στην Γ’ Σεπτεμβρίου, από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων, ενώ παράλληλα καλεί τους οδηγούς να σέβονται τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σχετικά Άρθρα