Σάλος στη Γαλλία: Εξώφυλλο στο Playboy υπουργός του Μακρόν – Ποζάρει σχεδόν γυμνή – Αντιδράσεις στην κυβέρνηση

 Σάλος στη Γαλλία: Εξώφυλλο στο Playboy υπουργός του Μακρόν – Ποζάρει σχεδόν γυμνή – Αντιδράσεις στην κυβέρνηση

Αναταραχή επικρατεί στο κυβερνών κόμμα της Γαλλίας με τις φωτογραφίες της Μαρλέν Σιαπά, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο διάσημο περιοδικό Playboy, γνωστό για τα ημίγυμνα εξώφυλλα και τις τολμηρές φωτογραφίσεις.

Η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρλέν Σιαπά έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ειδικά επειδή πρόκειται για μια πολιτικό που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, αναφέρει σήμερα ο γαλλικός Τύπος.

«Έκανε το εξώφυλλο στο πλαίσιο μιας μεγάλης συνέντευξης, 12 σελίδων, που αφορά κυρίως την ελευθερία των γυναικών, τον φεμινισμό, την πολιτική και την λογοτεχνία», ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον της Σιαπά.

Την Παρασκευή, το Paris Match αποκάλυψε ένα μέρος του εξωφύλλου που αφιερώνει το Playboy στην Σιαπά.

Το περιοδικό θα είναι στα περίπτερα στις 8 Απριλίου.

Στη συνέντευξή της στο διάσημο περιοδικό, η Μαρλέν Σιαπά συγκρίνει τον εαυτό της με την Πάμελα Άντερσον και εκτιμά ότι το να ποζάρει στο Playboy είναι πράξη χειραφέτησης. Μάλιστα, σε ανάρτησή της αντέδρασε στην πολεμική που προκάλεσαν οι φωτογραφίες της και κατηγορεί τους επικριτές της ως «υποκριτές και οπισθοδρομικούς».

«Το Playboy δεν είναι πια περιοδικό για γέρους μισογύνηδες»

Ο εκδότης του περιοδικού Jean-Christophe Fromentin δήλωσε ότι η Μαρλέν Σιαπά βγήκε εξώφυλλο γιατί είναι η «γυναίκα πολιτικός που ταιριάζει στο Playboy, διότι ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών, έχει καταλάβει ότι το Playboy δεν είναι πλέον ένα περιοδικό για γέρους μάτσο, αλλά ότι κάλλιστα μπορεί να είναι ένα όργανο της γυναικείας χειραφέτησης».

«Το Playboy δεν είναι πια ένα περιοδικό για γυμνά οπίσθια, αλλά ένα mook (μισό βιβλίο, μισό περιοδικό), ένα τριμηνιαίο περιοδικό σοφιστικέ και μοδάτο σχεδόν 300 σελίδων», πρόσθεσε. «Υπάρχουν ακόμη μερικά γυμνά κορίτσια, αλλά δεν είναι αυτή η ουσιαστική ύλη του», είπε.

Σάλος στην κυβέρνηση -Το τηλεφώνημα-επίπληξη της Μπορν
Την ώρα που η Γαλλία φλέγεται από τις διαδηλώσεις εναντίον της μεταρρύθμισης των συντάξεων, το εξώφυλλο της Σιαπά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Έχω μείνει άφωνος. Νόμισα ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο», δήλωσε ανώνυμα υπουργός της κυβέρνησης στο κανάλι BFMTV. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σιαπά δεν είχε ενημερώσει το γραφείο της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν για αυτή τη φωτογράφιση.

«Αν δεν είχε πάρει άδεια, τότε θα απειληθεί η θέση της στην κυβέρνηση», αναφέρει στο ίδιο κανάλι άλλο κυβερνητικό στέλεχος. «Μπορώ να καταλάβω τους αγώνες των γυναικών, αλλά δεν κατανοώ γιατί αυτό πρέπει να γίνει μέσω του Playboy. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να αγωνιστείς. Εδώ υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα μηνύματος που περνάμε», προσθέτει.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν τηλεφώνησε στην Μαρλέν Σιαπά για να της εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. «Δεν ήταν σωστή η κίνηση, ειδικά σε αυτή την περίοδο», της ανέφερε, σύμφωνα με πηγές από την γαλλική κυβέρνηση.

Πράγματι, η απόφαση της Μαρλέν Σιαπά να ποζάρει σχεδόν γυμνή στο Playboy έφερε σε δύσκολη θέση πολλούς συναδέλφους της στην κυβέρνηση. Κυρίως διότι η ίδια υποστηρίζει πως υπερασπίζεται την ελευθερία των γυναικών, αλλά πολλοί διερωτώνται αν η επιλογή του Playboy ήταν η καλύτερη, από τη στιγμή που το περιοδικό είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση επέκρινε την υφυπουργό για την κίνησή της ενώ η Γαλλία βρίσκεται σε κοινωνική κρίση.

Οι επικρίσεις είναι ακόμη πιο έντονες διότι πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε συνέντευξη στο παιδικό περιοδικό Pif και ο υπουργός Εργασίας Ολιβιέ Ντισόπ, παρότι μαίνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Têtu και αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μια κοινωνικής κρίσης, υπάρχει θέμα ταραχών και διατήρησης της τάξης, και η κυβέρνηση βρίσκεται μεταξύ Têtu, Pif και Playboy», δήλωσε στο κανάλι BFMTV η Οικολόγος βουλευτής Sandrine Rousseau.

«Σε μια χώρα όπου ο Πρόεδρος μιλάει στο Pif και η υπουργός του Σιαπά στο Playboy, λένε ότι το πρόβλημα είναι η αντιπολίτευση. Η Γαλλία εκτροχιάζεται», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης της αντιπολίτευσης NUPES Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Τώρα πρέπει να γραφούμε συνδρομητές στο Pif και στο Playboy για να μάθουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης», σχολίασε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚ Γαλλίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα