Χατζηδάκης: 3 μισθοί κέρδος σε σχέση με το 2019

 Χατζηδάκης: 3 μισθοί κέρδος σε σχέση με το 2019

Ανάρτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού έκανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως πλέον οι εργαζόμενοι θα δουν στην τσέπη τους 3 επιπλέον καθαρούς μισθούς, σε σχέση με το 2019.

Ο κ.Χατζηδάκης αναφέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε στα 650 ευρώ τον κατώτατο μισθό από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πήγε στα 780 ευρώ.

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό
Mε τη νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, που ισχύει από σήμερα, οι εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό θα δουν στην τσέπη τους 3 επιπλέον καθαρούς μισθούς, σε σχέση με το 2019.

Βρήκαμε στα 650 ευρώ τον κατώτατο μισθό από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πήγαμε στα 780 ευρώ. Και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πάνω από την αύξηση του πληθωρισμού μεταξύ 2019 μέχρι σήμερα: 15% ο πληθωρισμός, 20% η αύξηση του κατώτατου μισθού. Και σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, είμαστε στη 10η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες που έχουν κατώτατο μισθό. Και αν λάβουμε υπόψη και την αγοραστική δύναμη τότε είμαστε στην 13η θέση, δηλαδή στο μέσο του πίνακα.

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η οικονομία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το 2019. Η Ελλάδα είναι πλέον 2η σε ανάπτυξη στην ΕΕ. Η ανεργία έχει μειωθεί από το 17,5% το καλοκαίρι του 2019 σε περίπου 11%. Δημιουργήθηκαν περίπου 300.000 νέες, θέσεις εργασίας και οι μέσες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 12,4% από το 2019 μέχρι το 2022. Αυξήθηκαν πολύ οι επενδύσεις. Και η ανάκαμψη της οικονομίας εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και φέτος.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι δεδομένα. Ο τόπος χρειάζεται, μετά τις εκλογές, μία σταθερή κυβέρνηση που θα προωθεί χρήσιμες, για τους πολλούς, μεταρρυθμίσεις. Οι αντίπαλοί μας δεν μπορούν να το κάνουν, διότι δεν μπορούν να απαλλαχθούν από τον λαϊκισμό των λεφτόδεντρων. Μόνο μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, για όλους τους Έλληνες.