Άγιος Δημήτριος: Ανατροπή για τα αίτια της συμπλοκής των ανηλίκων – Δεν ήταν οπαδικό το κίνητρο

 Άγιος Δημήτριος: Ανατροπή για τα αίτια της συμπλοκής των ανηλίκων – Δεν ήταν οπαδικό το κίνητρο

Δεν ήταν οπαδικό το κίνητρο της συμπλοκής των ανηλίκων στο Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι τρεις ανήλικοι που διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία παίδων και Ευαγγελισμός, το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από το επεισόδιο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν μέσα από στο εμπορικό πολυκατάστημα όταν κάποια άτομα της μιας παρέας «πείραξαν» κάποιο κορίτσι της άλλης παρέας.

Οι νεαροί βγήκαν έξω από το mall και εκεί χτύπησαν τους τρεις ανήλικους ηλικίας 14, 16 και 17 , με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο σημείο της εντοπίστηκε και ένα σφυρί. Μάλιστα από έναν 14χρονο άρπαξαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Περίπου στις 10:10 το βράδυ, προσήχθησαν από την συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ελευθέριου Βενιζέλου τρεις υπήκοοι Αλβανίας δυο 18χρονοι και ένας 17χρονος, για τους οποίους δεν προέκυψε τελικά κάτι σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι στις 23.40.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη από το τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Δημητρίου.

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

«Ήταν 9 παρά πέντε. Άκουσα φωνές από παιδιά ηλικίας εώς 15 ετών. Βγήκα να δω τί συμβαίνει. Βρήκα ένα παιδί, μου ζήτησε βοήθεια , ήταν τραυματισμένο στο κεφάλι, έτρεχαν αίματα παντού. Ήταν και άλλο ένα παιδί από την παρέα του, που ήταν χτυπημένο πίσω στο κεφάλι. Δεν είδα το περιστατικό στην είσοδο όπως τα παιδια ισχυρίζονται ότι έγινε, εγώ είδα μόνο τα παιδιά που ήρθαν και καλούσαν βοήθεια αιμόφυρτοι και μας ζητούσαν να καλέσουμε το ΕΚΑΒ. Κρατούσαν τα κεφάλια τους και έτρεχαν αίματα. Φώναζαν ”βοήθεια”, ”Παναγιά μου σώσε μας” και έκαναν τον σταυρό τους. Ρωτήσαμε τί έγινε, μας είπαν ότι τους επιτέθηκαν επτά άτομα που έβγαιναν από το μετρό με σφυρί. Έτρεχαν τα αίματα, εδώ στο εμπορικό στην είσοδο είχε αίματα».

Όπως εξηγεί η εργαζόμενη «ήταν γύρω στα 10 με 15 άτομα η παρέα τους, με τους εργαζομένους του εμπορικού να τους παρέχουν αμέσως τις πρώτες βοήθειες.

«Βγήκαν έξω  περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο. Ήρθε η αστυνομία, τους πήρε άμεσα κατάθεση. Το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει τα πρώτα 15 λεπτά». Μάλιστα όπως λέει η εργαζόμενη δεν είδε κάποιο διακριτικό κάποιας ομάδας, αναφέροντας ότι «οι περισσότεροι φορούσαν μαύρα ρούχα αθλητικά , δεν είδα να κρατάνε κάτι, τώρα αν ειχαν κάτι στις τσέπες τους όχι».

Σχετικά Άρθρα