Καβάλα: Ο δολοφόνος της φαρμακοποιού γελούσε στην απολογία του

 Καβάλα: Ο δολοφόνος της φαρμακοποιού γελούσε στην απολογία του

O δολοφόνος της 43χρονης Άιντα που βρήκε μαρτυρικό θάνατο μέσα στο φαρμακείο της στην Καβάλα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας σε φαρμακείο στην Καβάλα η άτυχη γυναίκα βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του συζύγου της. Ο ίδιος αρχικά προσπάθησε να συσκοτίσει το χώρο του εγκλήματος αλλά αργότερα ομολόγησε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 55χρονος είπε πως θόλωσε όταν άκουσε την γυναίκα του να εμμένει στην απόφασή της, για διαζύγιο. Υποστήριξε ότι θυμήθηκε τότε τον χωρισμό των γονιών του και βγήκε εκτός εαυτού, χωρίς να μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της αδικοχαμένης φαρμακοποιού χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του 55χρονου προκλητική κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο», είπε ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στον 55χρονο γυναικοκτόνο ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Αδερφός της Άιντα: «Η αδερφή μου δεν γυρίζει πίσω»

Μιλώντας στο MEGA ο αδερφός της Άιντα δήλωσε πως νιώθει ικανοποίηση με την έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο η αδερφή του δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος. Ευτυχώς η δικαιοσύνη πίσω. Η αδερφή μου δεν γυρίζει πίσω, έφυγε… Είμαι χαρούμενος πως ο Θεός έβαλε το χέρι του και σήμερα μαζί με τον δικηγόρο μου και όσους ήταν δίπλα μας ακούσαμε τα λόγια στο δικαστήριο, ήταν αυτό που ακριβώς θέλαμε να ακούσουμε», δήλωσε.

Το χρονικό

Στις 5 Μαΐου του 2022 κόπηκε το νήμα της ζωής της Άιντα. Ο καθ’ ομολογία δράστης ακολουθεί την φαρμακοποιό στο δωματιάκι του φαρμακείου και την πνίγει, όπως έχει παραδεχτεί, με τα ίδια του τα χέρια. Αμέσως μετά καταγράφεται να σέρνει τη σορό της.

Ήταν οι στιγμές που ο 55χρονος προσπαθούσε να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του, τότε που έδειχνε να έχει συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό που μόλις είχε κάνει. Μετά την προσπάθεια να φοβίσει την 43χρονη με τα μπράτσα του, μετά την κίνηση να τη φιλήσει και την γυναίκα να τον απωθεί.

Έχει παραμείνει μόνος στο φαρμακείο, λίγα μόνο μέτρα από τη σορό της, να ψάχνει τα συρτάρια, να κρατάει το κεφάλι του και λίγο αργότερα να έχει βάλει ένα γκρι ανοιχτό πουκάμισο, πάνω από τη μαύρη μπλούζα που φορούσε κατά την διάρκεια του εγκλήματος.

Το βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο Live News σήκωσε κύμα οργής και στο χωριό του 55χρονου, με συγγενείς και φίλους του, να παραμένουν συγκλονισμένοι.