Αναπάντεχες εξελίξεις για τα Τέμπη: Ο νεκρός στο τροχαίο Δ/ντης της κυκλοφορίας του ΟΣΕ στο κάδρο των εμπλεκόμενων – Τι κατέθεσε στην απολογία του ο επιθεωρητής

 Αναπάντεχες εξελίξεις για τα Τέμπη: Ο νεκρός στο τροχαίο Δ/ντης της κυκλοφορίας του ΟΣΕ στο κάδρο των εμπλεκόμενων – Τι κατέθεσε στην απολογία του ο επιθεωρητής

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή, ο επιθωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών. Ο επιθεωρητής που όρισε τις βάρδιες κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, φέρεται να επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πολύωρη απολογία του στον εφέτη ανακριτή, ο επιθεωρητής, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 80 σελίδων, υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για το γεγονός πως οι δύο σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους. Τους δύο σταθμάρχες, που στο μεταξύ έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, τους έχει δείξει μεταξύ των υπαιτίων.

Επιπλέον, ο επιθεωρητής φέρεται να τόνισε πως δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την επαγγελματική κατάρτιση των σταθμαρχών.

  • Το ένα απ’ τα δύο επιπλέον πρόσωπα τα οποία φέρεται να έδειξε ως ανάμεσα στους υπευθύνους της τραγωδίας, είναι ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο την περασμένη Κυριακή στο Λαγονήσι. Όπως φέρεται να υποστήριξε ο επιθεωρητής, ήταν ο διευθυντής κυκλοφορίας εκείνος που ενέκρινε τις βάρδιες.

Επιπλέον, ο επιθεωρητής έδειξε ως υπεύθυνο και τον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, υποστηρίζοντας ότι όφειλε να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε μία ώρα καθυστέρηση. Για το τρομερό δυστύχημα με τουλάχιστον 57 νεκρούς έχει προφυλακιστεί ο συμβασιούχος σταθμάρχης της Λάρισας, που είχε βάρδια την ώρα της τραγωδίας.