Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο Πάπας Φραγκίσκος – Τι διαρρέει το Βατικανό

 Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο Πάπας Φραγκίσκος – Τι διαρρέει το Βατικανό

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Τετάρτη (29/03) ο Πάπας Φραγκίσκος με το Βατικανό να κάνει λόγο για «προγραμματισμένες εξετάσεις». Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι, ανακοίνωσε ότι Πάπας Φραγκίσκος “βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Gemelli (της Ρώμης) για κάποιες προγραμματισμένες εξετάσεις”.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, το νοσοκομείο αναφέρει ότι ο Ποντίφικας, ο οποίος έφτασε με ασθενοφόρο μετά από αδιαθεσία, «παρουσίασε καρδιακά προβλήματα και αναπνευστική δυσχέρεια αργά το πρωί και μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα για (περαιτέρω) ελέγχο».

Το Reuters αναφέρει πως ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος, μέσα στην ημέρα συμμετείχε στην εβδομαδιαία γενική ακρόαση και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Όπως είναι φυσικό τα ραντεβού του Πάπα Φραγκίσκου για την Πέμπτη ακυρώθηκαν ενώ είναι «πιθανό να παραμείνει τη νύχτα στο νοσοκομείο».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως διαρρέει το Βατικανό, ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι μέχρι τώρα εξετάσεις δεν δείχνουν καρδιακές παθήσεις. Στη συνέχεια οι γιατροί αναμένεται να υποβάλουν τον πάπα σε μια νέα σειρά εξετάσεων, κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα, αλλά «η όλη κατάσταση του ποντίφικα δεν προκαλεί ανησυχία», όπως διαρρέει το Βατικανό.

Το ιατρικό ιστορικό του

Ο Πάπας Φραγκίσκος πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μια πάθηση του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης το 2021

Ο Πάπας έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για το μέλλον του ως επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού ορισμένα σχόλια φάνηκαν να δείχνουν ότι μπορεί να σκέφτεται να παραιτηθεί κάποια στιγμή.

Επίσης, έχει πρόβλημα με το γόνατό του και πολλές φορές εμφανίστηκε με μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο είχε πει ότι προτίμησε να μην κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του επειδή δεν ήθελε να επαναληφθούν οι μακροχρόνιες αρνητικές παρενέργειες από την αναισθησία που υποβλήθηκε μετά την επέμβαση του 2021.

Ο Πάπας είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μπορεί να παραιτηθεί εάν κουραστεί πολύ για να συνεχίσει τον ρόλο.

Ερωτηθείς από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τι θα τον οδηγούσε στην παραίτηση, ο Πάπας προειδοποίησε για «μια κούραση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά… Έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά στο να ξέρεις πώς να αξιολογείς τις καταστάσεις».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας από τον Μάρτιο του 2013.

Σχετικά Άρθρα