Η εξομολόγηση Καραλή για ρατσιστή προπονητή – “Μου έλεγε οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ”

 Η εξομολόγηση Καραλή για ρατσιστή προπονητή – “Μου έλεγε οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ”

Συνέντευξη στο περιοδικό “OK!” έδωσε ο ταλαντούχος αθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, στην οποία προχώρησε και σε μια προσωπική εξομολόγηση για τον ρατσισμό που βίωσε από προπονητή.

Η εξομολόγηση για τον ρατσισμό που έχει βιώσει

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό» εξομολογείται ο Εμμανουήλ Καραλής.

«Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο» αποκαλύπτει στη συνέχεια.

«Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής» κατέληξε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Σχετικά Άρθρα