Μπακογιάννη:”Μπορούμε να συνεννοηθούμε με το ΠΑΣΟΚ μετά τις δεύτερες κάλπες”- “Τα καλάμια θα έχουν μείνει στο πάρκινγκ”

 Μπακογιάννη:”Μπορούμε να συνεννοηθούμε με το ΠΑΣΟΚ μετά τις δεύτερες κάλπες”- “Τα καλάμια θα έχουν μείνει στο πάρκινγκ”

Η Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας το στίγμα της «γαλάζιας» διαχείρισης της επόμενης μέρας των εκλογών, ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μόνο μετά τις δεύτερες εκλογές.

«Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε καμιά προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης γιατί τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής είναι αποτελέσματα που εξ ορισμού δεν μπορούν να δώσουν σταθερή κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεννοηθεί μαζί μας μετά τις δεύτερες εκλογές», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Χανίων.

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε και για «καλάμια» που έχουν καβαλήσει αρχηγοί κομμάτων.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν υπάρχει περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί και σε τρίτες εκλογές απάντησε:

  • «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική. Όλοι οι τόνοι και όλα τα καλάμια θα έχουν μείνει στα πάρκινγκ. Αυτοί που λένε ‘εγώ θα ορίσω την ατζέντα, εγώ θα ορίσω το πρόγραμμα’, εντάξει παιδιά λίγο να προσγειωνόμαστε και καλό είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Βλέπω πολλά καλάμια σε αρχηγούς κομμάτων».

Στη συνέχεια δήλωσε και περήφανη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «παρά τις αδυναμίες του και τα λάθη του έσυρε το κάρο της Ελλάδας μέσα σε τρομακτικές φουρτούνες, θωράκισε αμυντικά τη χώρα και έδωσε μέρισμα της ανάπτυξης στους πολίτες», αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να δεχόταν ποτέ η ίδια να είναι πρωθυπουργός.

«Ορισμένοι υπουργοί της ΝΔ θα έπρεπε να είναι πιο παρόντες», πρόσθεσε ακόμα σηκώνοντας εκ νέου «ασπίδα προστασίας» στον Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο προφανώς το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, για το οποίο κάποια προβεβλημένα στελέχη δεν τοποθετήθηκαν τόσο «ηχηρά» όσο περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα