Βρετανία: Εκτός ψηφοδελτίων των Εργατικών ο πρώην πρόεδρος Τζέρεμι Κόρμπιν

 Βρετανία: Εκτός ψηφοδελτίων των Εργατικών ο πρώην πρόεδρος Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αποκλείστηκε από υποψήφιος των Εργατικών στις επόμενες εκλογές στη Βρετανία μετά από πρόταση του νυν προέδρου Κιρ Στάρμερ.

Έτσι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα είναι υποψήφιος στο Islington North, μια περιφέρεια στην οποία εκλέγεται από το 1983 και την υπηρέτησε ως ανεξάρτητος από το 2020, οπότε και διεγράφη από το κόμμα των Εργατικών.

Να θυμίσουμε πως ο Κόρμπιν διεγράφη από τους Εργατικούς καθώς είχε δηλώσει πως ο αντισημιτισμός τους κόλπους του κόμματος, όταν ήταν αρχηγός, είχε «υπερεκτιμηθεί» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η πρόταση του νυν αρχηγού Στάρμερ ανέφερε ότι «η θέση του Εργατικού Κόμματος στο εκλογικό σώμα στη χώρα και οι εκλογικές του προοπτικές σε έδρες που πρέπει να κερδίσει για να εξασφαλιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή/και να κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές, μειώνονται σημαντικά εάν ο Κόρμπιν εγκριθεί από το Εργατικό Κόμμα ως ένας από τους υποψηφίους του για τις επόμενες γενικές εκλογές».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε κατηγορήσει στο παρελθόν τον Στάρμερ για «κατάφωρη επίθεση στη δημοκρατία» επειδή τον είχε εμποδίσει να κατέβει υποψήφιος.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα μου είναι άρνηση της δέουσας διαδικασίας και θα πρέπει να αντιταχθεί από οποιονδήποτε πιστεύει στην αξία της δημοκρατίας», αναφέρει ο πρώην ηγέτης των Εργατικών.

Σχετικά Άρθρα