Νέες δηλώσεις Λοβέρδου: “Θέλω αυτή η ιστορία να σταματήσει εδώ” – Σαφής η τοποθέτηση του κόμματος (vid)

 Νέες δηλώσεις Λοβέρδου: “Θέλω αυτή η ιστορία να σταματήσει εδώ” – Σαφής η τοποθέτηση του κόμματος (vid)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ίδιος επιθυμεί το συγκεκριμένο ζήτημα να μην έχει συνέχεια, ενώ σχολιάζοντας την απάντηση του κόμματος, εξήγησε παράλληλα ότι η τοποθέτησή του ήταν σαφής. «Θέλω αυτή η ιστορία να σταματήσει εδώ», είπε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο βουλευτής. «Ότι είχαμε να πούμε σε επίπεδο πολιτικής ειπώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η δική μου παρέμβαση ήταν σαφής, η απάντηση από το κόμμα μου που ήταν αρκετά επιθετική ήταν επίσης σαφής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν έδωσα συνέχεια και δεν θα δώσω συνέχεια. Θεωρώ ότι όσα είχαν να ειπωθούν, ειπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα», είπε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας για τις διαφορετικές απόψεις στο κόμμα διαχρονικά και «όταν ήμασταν πολύ μεγάλο κόμμα και τώρα που είμαστε το κόμμα που είμαστε και που δεν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό».

Η εξέλιξη της αντιπαράθεσης

«Ουδέν σχόλιο» απάντησε σε άτυπη ενημέρωση η Χαριλάου Τρικούπη για τις νέες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα της ονοματολογίας για τρίτο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού, ενώ τόνισε ότι «Δεν τρώγεται εύκολα» όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διαγραφής του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν:

  • «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη. Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο. Για τη σημερινή συνέντευξη, ουδέν σχόλιο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που κάποιος μπορεί να φάει εύκολα. «Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να “φας” εύκολα, τελεία και παύλα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και, μάλιστα, προσέθεσε ότι δεν βλέπει τον λόγο για να διαγραφεί.

«Δεν βλέπω και τον λόγο. Γιατί εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή, δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου. Και πάω και παρά πολύ καλά. Συνεπώς, δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση και τη θεωρώ και απολύτως υποτιμητική για εκείνον που την κάνει, για όποιον την κάνει, όχι για μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος διαφώνησε ανοικτά με την επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να μην πει ανοικτά πιο πρόσωπο θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας. «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Στο ΠΑΣΟΚ δεν άφησαν τη θέση Λοβέρδου ασχολίαστη και ουσιαστικά τον κατηγόρησαν ότι υιοθετεί τις θέσεις στελεχών της κυβέρνησης, δηλαδή του Γιάννη Οικονόμου και του Άκη Σκέρτσου. Παρά το γεγονός, όμως, ότι η απάντηση ήταν σκληρή, δεν πήγαν ένα βήμα παραπέρα, που δεν θα ήταν άλλο από την διαγραφή. Εστάλη, ουσιαστικά, ένα μήνυμα προς τον «πράσινο» βουλευτή, ο οποίος με την σειρά του επέλεξε να μην απαντήσει, για να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωκομματικής κόντρας. Μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή δεν είπε… κουβέντα, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το δυστύχημα των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η εξής: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».