Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Μενουδάκο: Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να δώσει απαντήσεις για την παρακολούθηση της Σίφορντ

 Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Μενουδάκο: Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να δώσει απαντήσεις για την παρακολούθηση της Σίφορντ

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μενουδάκο, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τα γραφεία της ΑΠΔΠΧ επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αισθάνεται ανασφάλεια ο πολίτης όσον αφορά την έκθεση ευαίσθητων δεδομένων.

Μάλιστα, έχρισε ως ένα εκ των σημαντικότερων διακυβευμάτων στις επικείμενες εκλογές την εξασφάλιση ενός ασφαλούς, δημοκρατικού και ελεύθερου κράτους.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να δώσει απαντήσεις. Είναι δυνατόν σήμερα ο πολίτης να αισθάνεται ανασφαλής στα ευαίσθητα δεδομένα, ακόμα και για τα ραντεβού εμβολιασμού; Είναι κρίσιμο ο πολίτης να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής, αλλά βρίσκεται απέναντι σε ένα κράτος που τον κατασκοπεύει και βρίσκεται ακόμα και στα πιο ευαίσθητα δεδομένα. Χρειαζόμαστε κράτος δίπλα στον πολίτη. Ένα κράτος ασφαλές, δημοκρατικό και ελεύθερο. Κι αυτό είναι ένα από τα σημαντικά διακυβεύματα της εκλογικής αναμέτρησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα