Τουρκία: 4 οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου

 Τουρκία: 4 οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Οριστικοποιήθηκαν οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές τα 14ης Μαΐου στην Τουρκία καθώς στις 20:00 η ώρα της Δευτέρας 27 Μαρτίου έληξε η προθεσμία για την κατάθεση 100 χιλιάδων υπογραφών από τους υποψήφιους.

Έτσι ο Αχμέτ Γενέρ, Πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK), ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου έχουν οριστικοποιηθεί. Στις εκλογές θα είναι υποψήφιοι οι Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Σινάν Ογκάν.

Ο πρόεδρος του YSK Αχμέτ Γενέρ ανακοίνωσε ότι οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα τεσσάρων ονομάτων σε δήλωση που έκανε μετά τη λήξη της διαδικασίας των 100 χιλιάδων υπογραφών για την υποψηφιότητα του προέδρου.

Όπως σημείωσε «ως αποτέλεσμα της διαδικασίας υποβολής προτάσεων από τους ψηφοφόρους, 114.661 για τον Μουχαρέμ Ιντζέ, 111.508 για τον Σινάν Ογκάν,» κατόρθωσαν να ξεπεράσουν το όριο ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν τα κατάφεραν. Συνολικά κατατέθηκαν 332.156 υπογραφές ψηφοφόρων που πρότειναν τους υποψηφίους.

Ο Γενέρ συνεχίζοντας δήλωσε ότι «ευχόμαστε αυτή η διαδικασία να είναι επωφελής για το τουρκικό έθνος και την τουρκική δημοκρατία. Ως αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της διαδικασίας υπογραφής, το όργανό μας αποφάσισε να καθορίσει ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τις προεδρικές εκλογές και τις βουλευτικές εκλογές της 28ης θητείας που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου 2023 είναι οι Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Σινάν Ογκάν με αλφαβητική σειρά και η απόφαση εστάλη για να ανακοινωθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα