ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές – Στο επίκεντρο το βαθύ κράτος Μητσοτάκη με τις υποθέσεις Πάτση, Παπαθανάση, Καππάτου

 ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές – Στο επίκεντρο το βαθύ κράτος Μητσοτάκη με τις υποθέσεις Πάτση, Παπαθανάση, Καππάτου

Με όπλο τις συνεχείς αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής και όχι ακόμη… της δικαστικής έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει στην αντεπίθεση με αιχμή του δόρατος το βαθύ κράτος Μητσοτάκη σε όλες τις εκδοχές του. Από τις υποκλοπές μέχρι τη γαλάζια ευνοιοκρατία και την ασυλία των «αρίστων» η Κουμουνδούρου βουτά για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και επαναφέρει ψηλά στην ατζέντα το αίτημα για «Δικαιοσύνη».

Η εκλογική ετοιμότητα έχει επανέλθει στην Κουμουνδούρου.

Κανείς και καμία δεν περισσεύει και παρά την προσπάθεια της επικοινωνιακής μηχανής της ΝΔ επικαλούμενη την πολιτική ορθότητα να θέσει ζητήματα διαγραφών εξαιτίας παραφωνιών και αστοχιών μεμονωμένων στελεχών και πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου αρνούνται να παίξουν το παιχνίδι που μόνο αποπροσανατολιστικό είναι από τα πραγματικά σκάνδαλα.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα για την περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης και την ποινική δίωξη του Ανδρέα Πάτση επικαιροποιεί και ανεβάζει τους τόνους για το περίφημο βαθύ κράτος που επικαλέστηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σκεπάσει τις ευθύνες του στην τραγωδία των Τεμπών.

Η «ψαριά» Πολάκη που ως τομεάρχης διαφάνειας είχε φέρει στην επιφάνεια τις περιπτώσεις Νικολάου, Πάτση και λοιπών «γαλάζιων ακρίδων» όπως τις περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

  • Αν κάτι αναδεικνύει η περίπτωση Παπαθανάση είναι το επίκαιρο του αιτήματος για δικαιοσύνη που προτάσσει ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο προς τις κάλπες. Το «Δικαιοσύνη παντού» επανέρχεται ακόμη πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα και πάνω σε αυτό το διακύβευμα θα στηριχτεί μεγάλος μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί την  ώρα που οι δανειολήπτες έρχονται αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς με τις τράπεζες να μην προβαίνουν σε ρεαλιστικούς συμβιβασμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κατάφερε να επιτύχει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σκανδαλώδη εύνοια και κούρεμα 97%.

Η περίπτωση Παπαθανάση σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είναι εξοργιστική για το γεγονός ότι την ώρα που οι δικαστικοί κλητήρες εισβάλουν στα διαμερίσματα για ευτελή ποσά οφειλών την ίδια στιγμή στη λίστα των «κορακιών» μπαίνει ένας ακόμη γαλάζιος Βουλευτής ο Παναγής Καππάτος από την Κεφαλονιά που σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα έβγαλε το σπίτι καρκινοπαθούς που απεβίωσε στο σφυρί.

«Ο κος Μητσοτάκης τελικά έχει καταντήσει τη ΝΔ Ανώνυμη Εταιρία που χρωστάει και φεσώνει δημόσιο και τράπεζες ενώ την ίδια στιγμή κυνηγάει ανελέητα μικρομεσαίους επαγγελματίες και μισθωτούς» ήταν ο σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα και οι θεσμική αντεπίθεση συνεχίζεται. Ήταν εξάλλου πολύ πρόσφατη η τροπολογία που είχε καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στο πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων να συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο τα δάνεια αλλά και οι ρυθμίσεις για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας.

Εύλογα ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το ζήτημα των δανείων της ΝΔ που πλησιάζουν το μισό δις και το θέμα του συνολικού χρέους του υπορυγικού συμβουλίου που φτάνει στα 12εκατ.€ και ρωτά: «Έχουν κάνει ρυθμίσεις και τι είδους ρυθμίσεις; Αυτές που κάνουν όλοι οι πολίτες ή «ρυθμίσεις Παπαθανάση»;».  

Υποκλοπές

Εκεί όμως που οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και πολλοί μιλούν ήδη για σημαντικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα είναι στο θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων μέσω predator.

  • Η υπόθεση Seaford δεν πρέπει να υποτιμάται καθώς δημοσιεύματα εμπλέκουν όλο και πιο έντονα τον ίδιο τον Κυριάκο Πιερρακάκη, έναν από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς και asset του Κυριάκου Μητσοτάκη αν και προερχόμενος από το μπλοκ των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ.

Και σε αυτή την περίπτωση από το ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι φωτίζεται μια ακόμη πτυχή του βαθέως κράτους που έχει στήσει το Μέγαρο Μαξίμου με επιτελικούς παράγοντες να διαπλέκονται και να συνδέονται με αμφίβολα επιχειρηματικά σχήματα όπως ήταν η Intellexa, η εταιρεία που φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα το κακόβουλο λογισμικό στην Ελλάδα.

Θεσμική αντιπολίτευση

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας πυκνώνει τις επαφές του με τις κορυφές της θεσμικής θωράκισης του κράτους Δικαίου και μετά το Ελεγκτικό Συνέδριο επισκέπτεται σήμερα την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η κίνηση βαθιά συμβολική μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων της Άρτεμις Σίφορντ μέσω του gov.gr και της πλατφόρμα εμβολιασμού, αλλά και μετά το ράπισμα του State Department με την έκθεση κόλαφο για το επιτελικό κράτος.

  • Αναμφίβολα το σεντράρισμα από τον Νίκο Ανδρουλάκη για την πρόταση που του έκανε ο Πρωθυπουργός να αντικαταστήσουν τους κυρίους Ράμμο και Μενουδάκο από τις δυο ανεξάρτητες αρχές που κλήθηκαν να διαχειριστούν το θέμα των υποκλοπών, αθροίζεται στην πολεμική που εξαπολύεται συνολικά από την αντιπολίτευση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ακόμη – ηχηρή – απόδειξη του μηχανισμού που επιχειρούσε να στήσει το επιτελικό κράτος σε οτιδήποτε δεν είχε υπο τον απόλυτο έλεγχό του.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας με τις κινήσεις του επιλέγει να εμφανιστεί θεσμικός έχοντας το βλέμμα του στα κεντρογενή ακροατήρια,  αλλά και συνεπής απέναντι στις δεσμεύσεις του για αντιμετώπιση της επικοινωνιακής υπεροπλίας του Μεγάρου Μαξίμου μέσω της νομιμότητας.

Σχετικά Άρθρα