Κατρίνης: Ο κόσμος ζητά αλλαγή πολιτικής – Μετά τη σύγκλιση έρχεται η ώρα των προσώπων

 Κατρίνης: Ο κόσμος ζητά αλλαγή πολιτικής – Μετά τη σύγκλιση έρχεται η ώρα των προσώπων

«Ο κόσμος ζητάει αλλαγή πολιτικής» και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων, λέει ότι προϋπόθεση για σταθερότητα την επόμενη μέρα στη χώρα είναι να υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. «Από τη στιγμή που θα υπάρχει συζήτηση, σύγκλιση, συμφωνία και αποδοχή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, μετά έρχεται η ώρα των προσώπων που θα υπηρετήσουν αυτές τις πολιτικές».

Με αυτή την αλληλουχία, οεπικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, περιέγραψε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, πώς τοποθετείται το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τις μετεκλογικές εξελίξεις και το πρόσωπο που θα ηγηθεί ενός κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας.

«Σε αυτές τις προγραμματικές συγκλίσεις, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έρθει με τη λογική μοιράσματος θέσεων εξουσίας ή υπουργείων. Θα έρθει με τις πολιτικές και θα πει ότι εμείς θέλουμε αυτές οι πολιτικές να εφαρμοστούν, όχι γιατί τις λέει το ΠΑΣΟΚ και σώνει και καλά θα τις επιβάλει γιατί έτσι είναι ο συσχετισμός, αλλά γιατί θεωρούμε ότι αυτές οι πολιτικές πραγματικά βελτιώνουν τη καθημερινότητα» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

«Όσο πάμε προς τις εκλογές βλέπουμε την κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουργό να δείχνουν την αγωνία τους για τον εαυτό τους και την παραμονή στην εξουσία με έναν λόγο που γίνεται ολοένα και πιο αυτάρεσκος, ότι αν δεν έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη θα χαθούν όλα σε αυτή τη χώρα. Και μιλάμε για μια κυβέρνηση, η οποία νομίζω ότι και η μεθοδολογία και η φιλοσοφία της όχι μόνο εξαντλήθηκε αλλά στην κυριολεξία κατέρρευσε» τόνισε ο κ. Κατρίνης και υποστήριξε ότι «όλη η κοινωνία γνωρίζει τα όρια των δυνατοτήτων και το εύρος της ανεπάρκειας αυτού του κυβερνητικού σχήματος».

«Εδώ έρχεται μια σαφής κατεύθυνση και θέση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος λέει ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι καταλύτης των αλλαγών που θέλουμε όλοι να δούμε και έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά βεβαίως με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και εμπιστοσύνη από τους πολίτες ώστε το ΠΑΣΟΚ να εργαστεί προς την κατεύθυνση των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Άρα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι μέρος της λύσης που χρειάζεται η χώρα μετά τα αδιέξοδα που βρίσκονται και βεβαίως με την εμπιστοσύνη του κόσμου, νομίζω αυτό είναι το όπλο που έχει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θέλουμε μετά τις εκλογές, να γίνει επιταχυντής των αλλαγών που θέλει εποχή. Άρα εμείς λέμε ναι στη σταθερότητα γιατί αυτή τη στιγμή ο οποιοσδήποτε θέτει ζήτημα αυτοδυναμίας το οποίο είναι καταφανώς ανέφικτο και εκβιάζει με διπλές, πιθανόν και με τριπλές εκλογές, αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης στη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σημείωσε, ότι επιχειρείται να ξεκινήσει συζήτηση με προϋπόθεση την αποδοχή ενός προσώπου στη θέση του πρωθυπουργού ή επαναφορά ενός προσώπου στη θέση του πρωθυπουργού. «Αυτό δεν αφορά τους πολίτες που βιώνουν αυτά που βιώνουν σήμερα, που θέλουν αλλαγή πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

«Όλα κρίνονται και συγκρίνονται με βάση το μέτρο και τον πήχη των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί από ένα ποσοστό 8% να γίνει ξαφνικά πρώτο κόμμα. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι σταδιακά να επανέλθει με ισχυρά ποσοστά διψήφια στον ρόλο του πρωταγωνιστή. Άρα εδώ πρέπει να βλέπουμε την εικόνα, τη συνολική. Και επαναλαμβάνω η συνολική εικόνα δείχνει ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια σημαντική πτώση. Θα δούμε το βράδυ των εκλογών πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η πτώση και αν αυτό θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα να θεωρούν αυτονόητο ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την επόμενη μέρα ξεκινάει με τον εαυτό τους στη θέση του πρωθυπουργού ενός σχήματος συνεργασίας και ταυτόχρονα βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο καταγράφει άνοδο που είναι στο 50% και πραγματικά είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε βάσιμα ότι η άνοδος μας θα είναι μεγαλύτερη του 50% σε σχέση με το τελευταίο εκλογικό μας ποσοστό. Άρα αυτό είναι το σκηνικό και αυτό το σκηνικό είναι ένα σκηνικό αλλαγής. Κλείνει μία εποχή και ανοίγει μια άλλη» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Ερωτηθείς εάν η πρόταση συνεργασίας του κόμματος απευθύνεται εξίσου προς την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης, δήλωσε ότι όπως έχει καταστεί σαφές και από την τοποθέτηση του Ν. Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει ένα πλαίσιο προτάσεων το οποίο το απευθύνει σε όλους όσοι υπηρετούν βασικές στρατηγικές επιλογές της χώρας, όπως είναι η παραμονή στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Άρα δεν κάνουμε συζήτηση με αποκλεισμούς. Εμάς όμως αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει οι προτάσεις μας να γίνουν κυρίαρχο στοιχείο της επόμενης μέρας της χώρας. Αυτό είναι το μείζον και όλα τα άλλα είναι παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων που κάποιοι προσπαθούν μέσα στην ανεπάρκειά τους ή μέσα στην πραγματικότητα που δείχνουν ότι δημοσκοπικά αυτή τη στιγμή χάνουν το ένα τρίτο των δυνάμεων τους, να δημιουργήσουν τεχνητούς κινδύνους ή εχθρούς για να διασωθούν στην εξουσία. Δεν ενδιαφέρει λοιπόν τον ελληνικό λαό η αγωνία κάποιων να διασωθούν και να παραμείνουν στην εξουσία. Τον ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ να υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικές δυνάμεις που μπορούν με διαφορετικό τρόπο να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του και να βελτιώνουν τη ζωή του» είπε καταλήγοντας ο κ. Κατρίνης.

Σχετικά Άρθρα