Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτης κάλπης και γιατί μιλούν για κυβέρνηση… “κουρελού”

 Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτης κάλπης και γιατί μιλούν για κυβέρνηση… “κουρελού”

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Τα γκάλοπ που φτάνουν στην Κουμουνδούρου δίνουν μια αυξανόμενη δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ και η μη ανατάξιμη δημοσκοπική καθίζηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτουν τις προεκλογικές βάσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Η αυτοδυναμία είναι πλέον ουτοπία για τη ΝΔ και αυτό το γνωρίζουν και στο Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου εξίσου καλά.

Την ίδια φωτογραφία της στιγμής διαβάζει και ο Νίκος Ανδρουλάκης και γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία και εκείνος παίζει με το χαρτί της τρικομματικής κυβέρνησης τη συνοχή της οποίας μόνο εκείνος ως ισχυροποιημένος πολιτικός παράγοντας θα μπορεί να εγγυηθεί, όπως υοστηρίζει.

  • Η κατάρρευση Μητσοτάκη επιμένουν στην Κουμουνδούρου τον κάνει απρόβλεπτο αλλά ταυτόχρονα και αποφασισμένο να φτάσει τη χώρα σε οριακές καταστάσεις ακόμη και σε τρίτες κάλπες αρκεί να καταφέρει να κυβερνήσει.

Σε αντίθεση με τα στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη που επιμένουν ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση συνεργασίας οπωσδήποτε στη δεύτερη κάλπη, ο ίδιος ως βαθιά απομονωμένος και χωρίς συνομιλητές στο πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τις επιλογές του όπως αναφέρουν από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ και το αφήγημά του για αυτοδυναμία τον καθιστά αφερέγγυο πολιτικά.

  • Η ουτοπία της αυτοδυναμία εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ καθιστά τον κ. Μητσοτάκη υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα αστάθειας.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου μετά και την κόντρα που άνοιξε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με μήλον της έριδος τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν μπορούν να μην συνυπολογίζουν τώρα και το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης αν είναι πρώτος να επιχειρήσει αυτό που κάνει από την πρώτη στιγμή με την κυβέρνησή του.

  • Δεν αποκλείουν δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζοντας τους πολίτες για την περίφημη πολιτική σταθερότητα όπως εκείνος την εγγυάται μέσα απο μια μονοκομματική κυβέρνηση να σχηματίσει ένα βραχύβιο κυβερνητικό σχήμα με βουλευτές από άλλα κόμματα.

Μια κυβέρνηση “κουρελού” όπως τη χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, που δεν θα είναι παρά μια παρένθεση ο ορίζοντας της οποίας δεν θα μπορεί να φτάσει μακρύτερα από την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας το 2025.  

Βαθύ κράτος και αλλαγή

Απέναντι σε αυτή τη λογική ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτάξει το «ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σταθερότητα και κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή».

Το αίτημα αυτό έχει ακουστεί και θα συνεχίσει να ακούγεται διαρκώς ιδιαίτερα μετά την τραγωδία των Τεμπών που απογύμνωσε όλη την παθογένεια των μονοκομματικών και ανέλεγκτων κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που έφτιαξαν το βαθύ κράτος του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας, του ρουσφετιού και εσχάτως των golden boys και της στρατιάς των μετακλητών με τους διπλάσιες απολαβές με τη σφραγίδα Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση   ματαίως προσπαθεί, με τη διάχυση των ευθυνών και το «όλοι ίδιοι είναι», να στρέψει την  κοινωνία, και  ιδίως τη νεολαία, προς την αποχή ή την δήθεν «αντισυστημική» ψήφο. Δεν θα τα καταφέρει».

Σε αυτή τη φράση της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας συμπυκνώνεται και η ουσία της στρατηγικής στόχευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Το «όλοι ίδιοι είναι» παραμένει το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να οδηγήσει την προεκλογική αντιπαράθεση στη σύγκριση ων δυο κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

  • Αναπόφευκτα σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτάξει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κορυφαία στιγμή του κυνισμού που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και τον ίδιο το πρωθυπουργό σύμφωνα με κομματικές πηγές ήταν η αποστροφή Μητσοτάκη πως έχει υποστεί ένα μεγάλο «δημοσκοπικό χτύπημα» μετά την τραγωδία των Τεμπών.  

  • Όπως δηλαδή με τις υποκλοπές όταν από το δεύτερο κιόλας μήνα φρόντισαν από τον κυβερνητικό μηχανισμό να γράψουν τους τίτλους  τέλους του σκανδάλου πατώντας πάνω στις δημοσκοπήσεις που έδιναν προβάδισμα στη ΝΔ, έτσι και τώρα μετά τις εγκληματικές ευθύνες μιας 4ετίας εδραίωσης του βαθέως κράτους με τον επιτελικό μανδύα η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε ότι έγινε με όρους με όρους στημένης επικοινωνιακής διαχείρισης σημειώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και επιμένουν στην Κουμουνδούρου ότι τόσο η αλήθεια όσο και η αξιοκρατία στο Δημόσιο μπορούν να γίνουν πράξη μέσα από την πολιτική αλλαγή που μπορεί να εγγυηθούν σχήματα που προέρχονται από τις προγραμματικές συνεργασίες τις οποίες επιβάλει η κάλπη της απλής αναλογικής.  

Σχετικά Άρθρα