“Καλοκαίρι” με ηλιόλουστο καιρό και… 25αρια – Πότε χαλάει με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας

 “Καλοκαίρι” με ηλιόλουστο καιρό και… 25αρια – Πότε χαλάει με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές βροχές ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ειναι πολύ καλός με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 20 βαθμούς. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Πάντως μετά τα “25άρια” περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι

Τη Δευτέρα 27/3 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική ,στη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι δυτικοί και νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 23 βαθμούς στην κεντρική.

Την Τρίτη 28/3 περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά και το Αιγαίο θα είναι έντονα. Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 17 βαθμούς στην κεντρική.

Την Τετάρτη 29/3 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και σταδιακή βελτίωση. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 15 βαθμούς στην κεντρική.

Ενδεικτικά:

Θερμοκρασίες Τρίτη και Τετάρτη το βράδυ 28-29/3/2023

  • Τρίπολη -1 με -4
  • Καστοριά -2 με -4
  • Ιωάννινα -1 με -2
  • Αθήνα 8-11
  • Θεσσαλονίκη 2-7

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) ο καιρός θα είναι ζεστός (για την εποχή), ωστόσο στη συνέχεια θα υπάρξουν περάσματα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Αιγαίο, ενώ στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Προς το παρόν για σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βορειοανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στους 20 με 22 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες, στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις πρωινές ώρες, νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα